To nye Cranchi

Pelikan 36 og Zaffiro 36: På samme lest

Suksessen fortsetter for Cranchi, og de utvider nå med to nye 36-fotere. Pelikan er for de fiskeglade, mens Zaffiro sørger for familievennligheten.

Publisert Oppdatert

Pelikan 36 har en ren og enkel cockpit, og uteplassen er lett å holde ren, slik de fiskeglade vil ha det. Førerplassen ligger et trinn opp, og båten kan utstyres med tak à la fisketårnløsningen - altså et tak med rørramme. Mens gutta fisker, kan jentene nyte solen på madrassene på fordekket. Og selv om man ligger ute på havet i en del dønning, er ferdselen til fordekket sikret med en pulpit/rekke som går i hele båtens lengde.

Selv om båten har "fiske" som arbeidsområde, byr den samtidig på mye bokomfort. Innredningen er den samme i begge modellene, og baseres på samme innerliner.

I midtkabinen er det to enkle senger, som med midtpute blir en stor dobbeltkøye. Forkabinen er separat og her ligger dobbeltkøya på skrå. I babord side er det et funksjonelt toalettrom, og langs styrbord side finner man en svakt buet sofa. Kombinert med et enkelt bord kan 2-3 personer få spiseplass. Aktenfor toalettrommet er pantryet.

Zaffiro 36 er den familievennlige sportscruiseren. Akter er det en stor sittegruppe i cockpit. Barenheten er plassert i babord side ved inngangen. En moderne utformet targabøyle gir båten personlighet, og her er det plass til antenner og utstyr. Zaffiro er litt mer gedigent utstyrt - blant annet med treverk på badeplattformen. Det som er en fordel på sportsfiskerutgaven - med forreste del av cockpitdørken et trinn opp - blir på denne versjonen et minus; i en familiebåt er det en ulempe å ha dørken på to nivåer.

Innovativt design og annerledes løsninger er Cranchis varemerke, og disse to nyhetene er ikke unntak. Instrumentbordet ligner overhodet ikke på noen andre, og kabinvinduene i skutesidene har sitt spesielle formspråk.

På motorsiden er det som vanlig Volvo Penta som gjelder. Cranchi er en av Volvo Pentas store og lojale kunder. I denne båten er det to D4-motorer som er standard. Valget står mellom 2x260 og 2x300 hk.

Tekniske data
  • Lengde: 11,71 m
  • Bredde: 3,88 m
  • Vekt: ca. 6,5 t
  • Antall køyer: 4
  • CE-kategori: B
  • Motorer: Volvo Penta D4 2x260/2x300 hk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning