NYHET: Yamarin 63 HT

Familiebåten gjenoppstår

Splitter nye Yamarin 63 HT skal være en allsidig familiebåt, med høy reling og trygg gjennomgang via fordekket.

Publisert Oppdatert

Yamarin 63 Hard Top er navnet på verftets nye familiebåt for denne sesongen. Nå er det altså den gode gamle HT-båten som skal fram igjen. Etter en kort tur om bord i 20-foteren under lanseringen nylig, kan det se ut til familiebåtfokuset også holder vann.

Vindskjermen vil trolig by på utmerket beskyttelse, i tillegg til å gjør ferden behagelig også for passasjerene på den U-formede akterbenken. For familiens minste bør den høye relingen by på grei beskyttelse sammen med høye rekker og det sklisikre teaklaminatet på fordekket.

I baugen kan du montere en stige som gjør det lettere å ta seg i land og om bord. Slik sett en grei turbåt for hele familien, med sitteplasser for seks personer og køyeplasser for fire personer.

 

PLASS: God plass under dekk også.
PLASS: God plass under dekk også.

Nytenking

Nyheten skal være et resultat av nytenking innen design av HTbåter. Den brede dobbeltkøyen i baugen, det praktiske pantryet og den U-formede sofaen i akterenden, som enkelt kan gjøres om til en solseng, samt rikelig med oppbevaringsplass, er ifølge båtbyggeren en vinnerkombinasjon.

En vesentlig innovasjon er inngangen fra baugen, hvor man først får inntrykk av at trappen på innsiden mangler, men siden oppdager at trappestigen er innebygd i køya og pantryet.

Døråpningen er bredere enn normalt, hvilket gjør det mye enklere å ta seg ned i båten.

ROMMELIG: Cockpiten er meget dyp med høye fribord. Deg gir god plass og trygghet for hele familien.
ROMMELIG: Cockpiten er meget dyp med høye fribord. Deg gir god plass og trygghet for hele familien.

Solide saker

Båtens vinduer er fastlimt i takkonstruksjonen, noe som gjør hele konstruksjonen svært stabil og stille. Lengst bak på HT-taket sitter en spoiler som føreren kan skyve fremover når han eller hun vil stå oppreist og styre båten.

KOK: Kokemuligheter er også på plass.
KOK: Kokemuligheter er også på plass.

Spoileren kan vendes oppover for å gi bedre vindbeskyttelse for passasjerene på akterbenken.

Båten er konstruert for turer og overnattinger og har derfor både oppvaskkum og vannsystem som standardutstyr samt plass for et kjemisk toalett. I pantryet er det praktiske arbeidsflater.

Hvis det er litt vind, kan man felle opp kalesjen som beskyttelse. I kalesjen finnes det en solcelledrevet vifte som sørger for at luftsirkulasjonen under kalesjen er omtrent fem ganger mer effektiv enn den naturlige luftsirkulasjonen.

Tekniske data

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen