Zodiac

Nye RIB-er fra Zodiac

Norge har fått øynene opp for RIB-ens fortrinn, og Zodiac varter opp med nye 2007-modeller.

Publisert Oppdatert

RIB-båter med glassfiberskrog og luftfylte gummipongtonger er populære som aldri før i Norge. Zodiac er et av de store, tradisjonsrike RIB-merkene, og har tre nyheter på programmet i år.

Zodiac Medline Sundream er konstruert for fritidsbruk og vannsport. I følge produsenten, har den bra med sitteplasser som også kan gjøres om til solplass. Zodiac Medline Sundream er godkjent for 10 personer, og har en lengde på 5,0 meter og bredde på 2,2 m. Anbefalt motorstørrelse er 40-80 hk.

Flaggskip

Zodiac Pro Open 850 er det nye flaggskipet i Zodiacs serie av robuste RIB-er. Dette er en båttype som passer alle bruksområder. En dyp V-bunn sørger for gode sjøegenskaper, sier Zodiac, og legger til at pongtongene skal gå helt klar av vannet under fart, slik at de ikke subber og stjeler verdifulle knop.

Plassen forut kan brukes til soldekk, og akter er det sitteplasser og et lite bord. Pongtongene er laget av et nytt materiale som Zodiac kaller Shark Duo Tex, og hevder skal være meget slitesterkt og UV-bestandig. Zodiac Pro Open 850 måler 8,5x3 m, er godkjent for 15 personer og tåler inntil 2x225 hk.

Zodiac Pro Open 550 er en populær modell som har fått en del oppgraderinger foran 2007-sesongen. Det er nye fargekombinasjoner og pongtongene har fått et rundere design. Dessuten har førerplassen fått en mer bekvem ståkonsoll. Båten måler 5,5x2,5 m og passer til motorer fra 60-120 hk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning