Nordic Star

Nordic Star: USA-retro fra Kina

Nordic Star-båtene bygges i Kina, med norske investorer i ryggen.

Publisert Oppdatert

På Sjøen for Alle-messen 2007 (16-25. mars) samler Nordic Star for første gang hele sitt modellutvalg.

Nordic Star 32 Cruiser, 33 Runabout og 33 Sportsman henter alle inspirasjon fra 30-tallets amerikanske yachter. Cruiser-modellen er oppdatert, med en targabøyle i rustfritt stål og vindskjerm med forlengede sider.

Båten som står på Sjøen for Alle, er den første nordiske versjonen som er utstyrt med Hamilton vannjet med 440 hk Yanmar-motor. Det skal gi en toppfart på 34 knop.

Produsenten legger vekt på store flater med teak i interiøret. Kombinasjon av klassisk design, høy kvalitet og funksjonalitet, fremheves som viktige egenskaper i Nordic Star-serien.

Salgsmålet for 2007 er 15 båter, og man lover en personlig oppfølging av kunden fra bestilling og gjennom hele eierskapet.

Satser internasjonalt

FiveStar Marine som står bak Nordic Star-satsingen, ble startet tidlig i 2005, og eies i fellesskap av investeringsselskapet UMOE og I.M. Skaugen.

UMOE ble stiftet i 1984 av Jens Ulltveit-Moe og har siden blitt et av Norges største investeringsselskap, mens I.M.Skaugen er aktive innen den maritime transportsektoren og notert på Oslo Børs.

Ved siden av de skandinaviske markedene, setter FiveStar Marine også øynene på markedene i Australia, New Zealand, Midt-Østen, nordøstlige USA og Nederland.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning