Targa-utfordreren sjøsatt

Nord Star Patrol 40 på vannet

Nord Stars nye flaggskip, Patrol 40, får sin premiærevisning på båtutstillingen i Stockholm førstkommende weekend. Vi har bildene og den viktigste infoen om båten. Det har knyttet seg stor spenning til den nye 40-foteren fra Nord Star, og den er en klar utfordrer til Targa 42.

Publisert Oppdatert

Med to Volvo Penta IPS 600, hver av dem på 435 hk, har man logget en toppfart på 41,5 knop. Båten veier ti tonn, men med fulle tanker, seks personer om bord og diverse utstyr i tillegg skal den likevel klare 0-20 knop på 8,7 sekunder. Forbruket har blitt målt til 3,3 l/nm i 27 knop, økende til 3,9 liter ved toppfart. Og støynivået på toppfart skal ifølge produsenten være behagelig lavt: 75 decibel ved den innvendige førerplassen.

Noen av de nye detaljene som kan nevnes, er at det nye flaggskipet har fått en ganske stor flybride med en stor L-formet sittegruppe, to stoler og støpt trapp. Båten har også en bred skyvedør i akterkant av hytta pluss en skyvedør i hver side. Dette gjør at kontakten mellom dekksalongen og akterdekket blir mer åpen på Nord Star 40. Man må altså ikke fremover på sidedekkene for å komme inn i styrehytta.

Båten byr ellers på en rommelig dekksalong med stor L-formet sittegruppe og et langsgående, velutstyrt pantry i styrbord side. Bak skipperstolen er det også blitt plass til en toseters sofabenk. Båten har tre separate sovelugarer. Akterkabinen nås via noen trinn ned i akterkant av dekksalongen. Her er det ene toalettrommet med separat dusjnisje plassert. Toelettrommet ligger sentralt plassert i forhold til akterkabinen, dekksalongen og akterdekket.

Under dekk fremme er det nok et stort toalettrom. Midtkabinen rommer en dobbeltkøye på tvers. Eierkabinen - med stor, midtstilt dobbeltseng - er plassert helt foran i båten. Her er det god plass, med fine skap og stuverom. I tillegg kan man re opp en ekstra køye i styrehuset.

Nord Star Patrol 40 har et moderne skrog med dyp V-bunn og det bør gi tøffe kjøregenskaper under de fleste forhold. Sidedekkene er brede og akterdekket er stort med høye, krafige rekker.

Toppfarten på 41,5 knop og det lave støynivået tilsier at dette blir en komfortabel langdistansebåt, med full bokomfort for seks personer.

Båten skal dessuten være proppfull av nye, praktiske detaljer. Vi kommer tilbake med en mer omfattende presentasjon så snart vi har prøvekjørt den.

Tekniske data

Lengde: 12,20 m
Bredde: 3,55 m
Vekt: ca. 10 t
Motoralternativ: 700-1000 hk
Fartspotensial: 35-45 kn
Motorer bygg nr. 1: 2x VP IPS 600 (2x435 hk)
Toppfart bygg nr. 1: 41,5 kn
Antall lugarer: 3
Antall køyer: 2+2+2+1
www.nordstar.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning