Northstar 657

Navigasjonsmesteren

Skal du ha en ekkoplotter som kan brukes på lange turer, uten at det koster skjorta? Da kan Northstar Explorer 657 være tingen for deg.

Publisert Oppdatert

Navman-produktene er i ferd med å døpes om til Northstar, og vi slo kloa i 657-modellen. Den stiller med en 5-tommers skjerm i høydeformat med oppløsning på 480x640 piksler. De som følger med i plottertimen, vil raskt oppdage at enheten er identisk med Navmans Trackfish 6500.

Skjermkvaliteten har vi ikke noe å utsette på. Den tegner detaljene skarpt, er lyssterk nok til å fungere i dagslys og viser C-Map grafikken godt.

Prisen for Northstar 657 ligger på ca. 10 000 kroner og C-Map kartene koster fra ca. 2100-3150 kroner.

Northstar-modellen er en tradisjonell ekkoplotter, og mer rettet mot navigasjon enn fiskefinner-egenskaper. Hvis du skal ha en kartplotter med funksjoner fra dyrere navigasjonsinstrumenter, er dette et riktig valg. Ikke minst fordi du kan kjøre med to kartvinduer samtidig, eller kombinere kart og motorvei-navigasjon, noe mange tradisjonalister fortsatt liker å kikke på.

Du kan også konfigurere skjermen på et utall måter. Både med ulike felter, visninger og størrelse på vinduene. Slik sett har Northstar en fleksibilitet som er sjelden i denne prisklassen. Legg så til at enheten kan vise motorinformasjon fra Mercury/MerCruiser modeller med SmartCraft, eller at du kan montere inn drivstoffsensor for nesten enhver motortype. Dermed kan enheten bli en veritabel informasjonssentral om bord.

Enkel betjening

Betjening og menysystemet er meget enkelt, og det aller meste gjøres fra skjermmenyer av den typen man vanskelig kan gå seg bort i. Vi likte spesielt muligheten til å definere favorittvisninger, som gjør de beste oppsettene dine tilgjengelige på et blunk.

Ekkolodd-delen har de vanligste og viktigste mulighetene. For dem med sporadiske tilfelle av storfisk-feber, vil dette sannsynligvis duge.

Vi har tidligere vært inne på at C-Map har en del smart funksjonalitet, blant annet er veien til ekstra informasjon om grunner eller sjømerker kort og presis. Dessuten har kartgrafikken etter vår oppfatning et lite overtak på mange andre når det gjelder tydelig visning. På Northstars 5-tommer med høy oppløsning kan det av og til bli litt små symboler.

Det er fort gjort å opprette veipunkter eller lage ruter, og 657 har noen fine hjelpemidler som gjør det enkelt å holde kursen. For eksempel den lille retningsanvisningen i kompassbåndet øverst i skjermbildet.

Er alt dermed bare fryd og gammen? Niks, på oppdatering av kartbildet henger Northstar fortsatt etter de beste. I trange farvann med mye informasjon og kursutslag, kommer plotteren for mye på etterskudd.

Mer teknisk informasjon finner du hos: www.pronav.no

Leverandør

ProNav AS

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning