El-motorene kommer

Minn Kota: Elektriske påhengere kommer

Det er først og fremst som hjelpemotor for sportsfiske at elektriske utenbordsmotorer har hatt sitt store marked. Men etter hvert som miljøbevisstheten øker, kan de få andre bruksområder.

Publisert Oppdatert

Det er den store importøren av marineelektronikk, Belanor, som nå tar Minn Kota-merket til Norge. Foreløpig står ni modeller på programmet, alle med ulike egenskaper og bruksområder. Motorene har skyvekraft på mellom 14-73 kg og kan brukes på båter opp mot 25 fot.

Det er først og fremst på mindre innsjøer og vann at elektriske utenbordsmotorer har sin misjon. Tidligere var det totalforbud mot motorisert ferdsel i slike områder, men det er en tendens til at man slipper til miljøvennlige og stillegående elektriske motorer.

Saltvann og autopilot
Men også i saltvann er det blitt mer populært å ferdes langsomt og lydløst. Minn Kota har derfor utviklet modellen RIPTIDE som er konstruert for de ekstra påkjenningene i saltvann. For de som gjerne vil ha en liten elektrisk hjelpemotor, finnes det også en spesiell versjon som settes på undervannshuset til en eksisterende motor.

Flere av Minn Kota-modellene kan leveres med autopilot eller en "Co-pilot" som for eksempel festes på fiskestangen, slik at du kan fjernstyre motoren. Produsenten har også utviklet noe de kaller en "Maximizer"- teknologi som skal levere en mer nøyaktig energimengde til motoren. I følge Minn Kota skal det gi inntil fem ganger lenger driftstid pr. oppladning.

Prisene varierer fra 1 800 til 15 000 kroner.

Mer informasjon:

www.belanor.no
www.minnkotamotors.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning