Syntetisk "teak"

Internasjonal suksess med norsk dørkalternativ

Du har trolig allerede satt dine sjøben på Flexiteeks dørk, uten å merke forskjell.

Foto: Gratis
Publisert Oppdatert

Norske Flexiteek International AS, med base på Sandnes, er intet mindre enn en godt skjult internasjonal suksess; godt skjult i den forstand at det er vanskelig å se forskjell på ekte teak og deres syntetiske variant, og store båtbyggere som Four Winns, Sea Ray, Novurania, Hunter og Cruisers Yachts har funnet ut at den er verdt å satse på.

I dag har selskapet 26 ansatte og datterselskap i USA, Sverige og Australia. Og de er representert i over 30 land med vel 80 distributører. Norsk distributør er Arnt Haugum og Maritim Detalj i Stryn i Sogn og Fjordane.

"The World is Not Enough"
Verdens raskeste superyacht, "The World Is Not Enough" på 140 fot - med toppfart på cirka 70 knop fra to diesel- og to jetturbiner på til sammen 20 000 hestekrefter - har fått dekket sitt fra Flexiteek.

Les flere båtnyheter

- Vi er faktisk det første norske selskap som tilbyr syntetisk dekk til erstatning for teak, uttalte administrerende direktør Svein E. Abrahamsen i Flexiteek under årets utstyrsmesse Mets.

Teak er som kjent på vei ut, både av miljøhensyn og fordi denne tresorten ofte stammer fra diktaturer som systematisk bryter menneskerettighetene.

Naturlig nok understreker Abrahamsen at hans flexiteek er enklere å installere og vedlikeholde enn ekte teak.

- Det er vel snart bare tradisjonene som taler for dette materialet i en tid da det meste er blitt syntetisk om bord, sier han.

Flexiteek har vært i markedet siden år 2000. Selskapets viktigste markeder i Europa er Italia, Holland, Tyskland, England og Spania.

Les båttester her

- Det er jo ingen som synes det er besynderlig med glassfiber i skrog lenger, mens det var en annen sak for 40 år siden da treskrog fortsatt var på moten. Snart finner du dette bare på trebåtfestivalen i Risør, dessverre for noen, avslutter Abrahamsen.

For mer informasjon: www.flexiteek.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning