Ibiza 28 Weekender

Ibiza 28 Weekender: Ny toppmodell

Ibiza 28 Weekender er den største modellen til nå fra Ibiza. Båten er en innenbordsversjon av Ibiza 26 Touring som ble lansert høsten 2007.

Publisert Oppdatert

Nyheten er en forlenget utgave av Ibiza 26 Touring som ble lansert sist høst. Mens 26-foteren er konstruert for utenbordsmotor, blir 28-foteren levert som standard med Volvo Pentas D4-300 turbodiesel og DP-drev. Ifølge produsenten gir det en toppfart på 42-43 knop. Innredningen i forkabinen på Ibiza 28 Weekender er lik 26-foteren og nyskapningen har også ekstrakøya under sittebenken i cockpit.

Med hel badeplattform blir båten enda mer "badevennlig" og med større plattform øker totallengden på Ibiza 28 Weekender. I tillegg har man utviklet et konsept som gir en fin solseng. Nytt av året er også en oppdatert og modernisert fargedekor.

Ibiza 28 Weekender har et moderne instrumentbord med plass til stor, integrert skjerm. Fordekket nås via trinn og åpning av midtvinduet i vindskjermen.

Vi Menn Båt og kastloss.no testet Ibiza 26 Touring sist høst. Se video her. Testbåten hadde en 300 hk Suzuki utenbordsmotor. I testen ga vi positive poeng for skrogets harmoniske egenskaper. Med en tyngre diesel i motorrommet, vil vi anta at båten vil beholde eller forbedre sine egenskaper ytterligere.

Praktiske og gjennomtenkte løsninger har vært stikkordene for de nye Ibiza-modellene. Eksempelvis fleksible seteløsninger og en kalesje det er kjapt å sette opp.

Ibiza Boats i Grimstad har også fått ny daglig leder. Rune Høgvoll har bred båterfaring og har de siste årene produsert Nor Tech-båtene i Arendal.

www.ibizaboats.no

Tekniske data

  • Motor: VP D4 300/DP
  • Køyer: 2+2
  • CE-kategori: C
  • Pris fra: 1.299.000 kroner
  • Lengde: 8,63 m
  • Bredde: 2,60 m

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning