Humminbird 383cx

Humminbird 383cx: Finner fisken

Humminbird 383cx er et kompakt ekkolodd og kartplotter med mye innhold og en hyggelig pris.

Publisert Oppdatert

Humminbird 383cx "Combo NOR"-pakken koster ca. 6000 kroner og inkluderer forhåndsprogrammert Navionics-kart for hele Norge, Sverige syd til Varberg og de viktigste delene av Danmark, i tillegg til et 300W ekkolodd med hekksvinger.

Skjermen er på 3,5 tommer og har en oppløsning på 320x240 piksler. Selv om den er liten, fungerer den bra. Bildet er skarpt og innsynsvinkelen god. Selv om lysstyrken ikke er helt på topp, blir det aldri vanskelig å tyde skjermen i sollys.

På en 3,5-tommers skjerm får du selvfølgelig aldri den helt store oversikten og må zoome godt inn for å få med deg detaljer i kartet. Navionics kartgrafikken klarer seg bra når du er på relativt tett zoomnivå og viser de viktigste elementene på en grei måte. Det er også fort gjort å trekke opp ruter eller veipunkter i kartet.

Gode visningsmuligheter
Humminbird 383cx har flere ulike visningsvinduer, med hovedvekt på ekkoloddfunksjoner. View- og Exit-knappene tar deg raskt frem og tilbake gjennom de forskjellige skjermvisningene; kart, kart med ekkolodd, ekkolodd med A-scope, ekkolodd med bunnzoom, splittet 83/200 kHz-visning, ekkolodd med datainformasjon og sirkulær visning.

DualBeam PLUS Sonar er standardutstyr og har en smal 20 graders senterstråle, omgitt av en bredere 60-graders stråle som i praksis gjør at du skanner et område som er omtrent like bredt som dybden under båten. Senterstrålen viser bunnforhold, mens den brede skal lete opp fiskesignaler i et større område.

Humminbird 383cx er ikke egnet for de lange ekspedisjonene til ukjent farvann, men passer fint til å navigere på skjærgårdsturer, særlig hvis du har fiskestengene på lur.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning