Jarle Andhøy på vei mot Antarktis

Hedrer Amundsen, håner pizzagenerasjonen

Jarle Andhøy seiler i kjølvannet til Roald Amundsen. I sin siste blogg hedrer han norske polfarere og sjømenn, men er ikke like fornøyd med "Playstation-generasjonen".

POLFARERE: Berserk seiler i Amundsens kjølvann.
POLFARERE: Berserk seiler i Amundsens kjølvann. Foto: Jarle Andhøy
Publisert Oppdatert

Skuta Berserk er på vei mot Antarktis. Ombord er kaptein Jarle Andhøy, som i sin blogg minner oss på at vi har en kulturarv å ivareta.

Del

Jarle Andhøy er av mange kalt "den siste viking". Han har sågar en egen fanside på facebook, der medlemmene er "kvinner som kan tenke seg å være gift med Jarle Andhøy".

Det spørs vel - om de hadde måtte tilbringe noen måneder ombord i seilskuta Berserk. Den nærmer seg nå Antarktis, der kaptein Andhøy og hans fargerike mannskap "The Wild Vikings" har planer om å seile i Roar Amundsens kjølvann, og kjøre ATV'er til Sydpolen. Ingen pikniktur i parken, akkurat - men i sin siste blogg på vimennbåt.no Andhøy understreker Andhøy at han på ingen måte vil sammenlikne seg med den store polfareren.

"Ekspedisjonslaget ombord i Berserk har vokst opp i dessert- konfekt- og pizzagenerasjonen, og vår ferd blir på helt andre premisser enn Frams ferd Sørover. Den er hinsides sammenligning. Teknologisk utvikling og globalisering gjør at vår lille ekspedisjon blekner i forhold til hverdagen til de som bygget landet", siterer vi fra bloggen.

Og Jarle Andhøy er heller ikke nådig mot dagens langt bløtere nordmenn:

"Fra å være det fattigste landet i Vest-Europa har vi blitt det rikeste pr. innbygger, så mye har skjedd siden norske sjøfolk bodde på avispapir utenfor hyrekontorene ved Akershus Festning. Lønnsadel og trygdeadel kan vi skryte av å være i dag!"

Les Jarle Andhøys ramsalte blogg her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning