Havneperlen Strømstad

Mer enn bare harryhandel

Som inngangsporten til Sverige har Strømstad mer å by på enn bare harryhandel.

Strømstad 2008 bohuslän
Strømstad 2008 bohuslän Foto: Finnes, Fredrik
Publisert Oppdatert

Strømstad Sødra Hamnen

Posisjon: Sjøkart 935 E

58°56,2 N, 11°10,4 E

Båtplasser: ca. 250

Fortøyning: Dregg/sideliggende

Dybde: 1-8 meter

Havneservice: Drivstoff, turistinfo, dusj/WC, septiksug, ferskvann, vaskerom, strøm, bank, båtutstyr, dagligvarehandel, apotek, helsetjeneste.

WLAN: Gratis

Pris per natt: fra SEK 220

Landstrøm: fra SEK 40

Tlf: 0046-(0)767859591

Info: www.stromstad.se

Selv om danskene klarte å gi bort Strømstad til svenskene på 1600-tallet, virker det fortsatt som om byen er norsk - i hvert fall om du teller båter med norske flagg i gjestehavna. Her bys det på et yrende liv i fellesferien, med en god blanding av ferieklare barnefamilier og ungdom med lakenskrekk. Er du mest klar for en god bok og en lang natts søvn finnes det nok mer passende steder å kaste dreggen, i hvert fall når det nærmer seg helg.

Les vår guide til gjestehavner i Bohuslän

Glad i nordmenn

Strømstads næringsliv tjener godt på båtturismen og legger alt til rette for at man skal få et så behagelig opphold som mulig. Gjestebrygga har fine havnefasiliteter med dusj, toalett og vaskerom for klær - tilbud som blir rimelig folksomme på sommerstid. Strømstad er mer enn "harryhandelens" hovedstad, selv om systembolaget nok fortsatt er det viktigste trekkplasteret.

Uttallige restauranter og kafeer gir deg mat i alle prisklasser, og vil du nyte av nattelivet, er den sentralt plasserte "Restaurant Skagerack" helt nede ved hovedkaia det mest populære alternativet. Utelivsbransjen i Strömstad har blitt godt vant med ferierende nordmenn og har således lært å ta seg godt betalt for tjenestene sine, spesielt om vi sammenlikner med andre destinasjoner langs "bästkysten". Med økning i havneavgiften får man riktignok også WLAN-tilgang inkludert i prisen.

Er været dårlig kan du oppleve svenskekysten med bil.

Anbefales

Om ikke livet i havna skulle være nok, finnes det flere feriealternativer som SPA-besøk, golfrunder, turstier, museer, kunstutstillinger og en liten badestrand i umiddelbar nærhet. I Strömstad finnes også en slipp som gjør det mulig å sette ut båten din. Dermed kan du ta den første delen av reisen med bil dersom avstandene blir store.

Opplev Nordens Ark ved Bohuslänkysten, dyrehaven med nordiske dyr for barna.

Strømstad 2008 bohuslän
Strømstad 2008 bohuslän Foto: Finnes, Fredrik

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen