Tester på Kastloss

Greit å vite om våre tester

Kastloss.no gjør egne tester, og i samarbeid med Vi Menn Båt. I oppstartsfasen vil du i første rekke finne tester fra Vi Menn Båt i 2006, og mer spesialiserte kastloss.no-tester fra 2007.

Publisert Oppdatert

På kastloss.no er det to typer testartikler. Den store båttesten er bygd opp slik at du får en oppsummering av båtkonseptet og en kortversjon av konklusjonen på forsiden.

Under ulike faner finner du noen hovedkriterier som beskriver båten og det gis en karakter fra 1-6 for hvert av dem. Til slutt finner du en konklusjon og hovedkarakter. Den siste fanen knytter testen opp mot katalogoppføringen av båten, slik at du kan finne alle priser og data. Eksempel på en slik test finner du her

Dessuten har kastloss.no en vanlig test der båten kun får en hovedkarakter. Nå i startfasen er denne testtypen den vanligste, siden det først er i 2007-testene at vi har tatt i bruk den utvidete testversjonen. Eksempel på en slik test finner du her

Poengsystemet

Det er alltid greit å vite hva som befinner seg bak en tallvurdering, og her har du en kortversjon av det vi bruker når karakterene settes:

1 poeng: En karakter vi forhåpentligvis sjelden vil se. Dette er uakseptabelt og må forbedres.

2 poeng: Her finnes det et forbedringspotensial. Egenskapene oppleves som svakere enn standarden i klassen.

3 poeng: Et greit gjennomsnitt, uten at man får noe utover det man kan forvente. Også en karakter som blir brukt hvis egenskapene spriker mye.

4 poeng: Solide og positive egenskaper. Få svakheter, og en standard som gir noe mer enn det man forventer.

5 poeng: Her kan en smilende båteier konstatere at egenskapene er i toppklasse, uten nevneverdige svakheter.

6 poeng: Toppscore og en båt som setter standarden i klassen. Stort bedre får du det ikke.

Det er viktig å få med seg at karakterene gis innenfor det vi oppfatter som et naturlig konkurrentbilde og hva man kan forvente av båten. En firer for en 15 foter på sjøegenskaper, betyr altså ikke at den er like god i sjøen som en 35-foter med samme karakter.

Samtidig tar vi også hensyn til det bruksområdet og de egenskapene produsenten definerer for produktet.

Har du innspill eller kommentarer til våre tester, send en mail til: [email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning