Gozzo 26

Gozzo 26: Lekker snekke

Det er ikke bare i Norge vi liker snekker. Men de italienske vil gjerne være litt lekrere og raskere enn det vi er vant med.

Publisert Oppdatert

Også ved Middelhavet har man en sterk tradisjon for halvplanende kjølskrog. Men varmere klima og lynne har gjort sitt til at båter som Gozzo 26 er en smule annerledes enn Saga eller Polar.

Krypinn for to

Det begynner allerede når du ser på fargeutvalget. Gozzo 26 kommer nemlig med seks ulike skrogfarger, der i alle fall fire av dem er det vi ville kalle oppsiktsvekkende med norske snekkebriller på.

Innredningsløsningen er også annerledes enn vi er vant med. Her mangler alt som kan minne om værbeskyttelse, bortsett fra et skjærgårdsjeep-lignende konsoll med vindskjerm. Forut er det stor solseng og akter er det en U-sofa.

Men helt uten krypinn er du ikke. For under solplattformen er det nemlig gjort plass til en liten kahytt, som kan gi sovemuligheter for to personer. Gozzo 26 leveres med kalesje, men den er mer egnet til å skygge for brennende middelhavssol, enn å skjerme mot norsk bygevær.

225 hester

Også i motorrommet finner du bevis på at Gozzo 26 hører til de raskeste snekkene på fjorden. Den leveres med motorer fra VW Marine, helt opp til V6 TDI med 225 hk. Tilsvarende motor finnes bl.a. i VW Touareg. Med VW-gassen i bunn, skal båten gjøre 28 knop, med marsjfart på 23-25 knop.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning