Mest for hyttefolket

Gjestehavner: Kragerø

Kragerø er en hyggelig by. Men den retter først og fremst oppmerksomheten mot hyttefolket.

Publisert Oppdatert

Innseilingen til Kragerø er grei, enten du kommer sydfra forbi Strømtangen, eller fra nordøst gjennom Kreppa. Tilgangen mot indre havn fra øst er begrenset av brua med friseilingshøyde på 2,5 meter, og større båter må derfor gå inn fra sør.

Havnen i Kragerø er fra naturens side ganske trang, med Øya og Gunnarsholmen på sørsiden av fastlandet. Hovedområdet for gjesthavnen er mellom Gunnarsholmen og fastlandet. Her har man gjort det beste ut av tilgjengelig plass, og klemt inn utstikkerbrygger som kan romme rundt 60 turbåter.

Strand og fort

På Gunnarsholmen har man opparbeidet en liten sandstrand, der du også kan bese restene av et lite kystfort med kanoner fra 1700-1800-tallet.

For øvrig er fasilitetene i havneområdet relativt enkle. Strøm og vann er en selvfølge, sammen med toalett, vask og dusj. Havna kan også tilby trådløst internett. Prisene ligger på 170 kroner for båter opp til 30 fot, 220 kroner for båter på 31-40, og båter over 40 fot betaler 300 kroner.

Kragerø er et populært sted, ikke minst for hyttefolket. Dermed er trafikken i havneområdet svært stor, og når du går litt lenger inn i havna, ser du fort "reservert"-skiltene. Sammen med størrelsen på plassene skjønner du fort at det er småbåtfolket på handletur som er tilgodesett med indrefileten av Kragerøs sjøside.

Gjestehavnen ved Gunnarsholmen blir dermed fort full, og er relativt utsatt for sydlige vinder og konstant båttrafikk til og fra hytteområdene i nærheten.

Fullt

Har du først fått deg en plass kan du i det minste få en spasertur i et hyggelig, men hektisk sentrum. Om ikke annet har det travle folkelivet den fordelen at Kragerø kan by diverse serveringssteder, med tidvis høy stemning.

Midt i fellesferien skal du være ganske heldig for å finne en plass i Kragerø Gjestehavn. Men siden forholdene er såpass mye bedre i mange av gjestehavnene lenger sør langs skagerakkysten, er kanskje ikke det noe stort savn for båtturistene.

Så får heller Kragerø være boltreplass for hyttefolk på bytur.

Se www.visitkragero.no for en komplett oversikt over arrangementer i sommer.

Kragerø gjestehavn

  • Posisjon: N 58°52.00 E 009°24.700
  • Båtplasser: ca. 60
  • Fortøyning: Brygge med utstikkere
  • Dybde: 2-5 meter
  • Havneservice: Turistinfo, kiosk, dusj/WC, vask, ferskvann, vaskerom, strøm, minibank, båtutstyr, dagligvarehandel,drivstoff, apotek og helsetjeneste.
  • Pris per natt: 170-300
  • WLAN: Ja
  • Tlf: 35 98 62 00

Flere gjestehavner:

Havneguide Oslofjorden

Havneguide Sørlandet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning