Garmins 700-serie:

Klar med folkeplotter

Garmin fortsetter å uvikle sine berøringsskjermer, med nye GPSmap 720 og GPSmap 720s som siste par ut.

NY: Garmin lanserte nye plottere under årets London Boat Show.
NY: Garmin lanserte nye plottere under årets London Boat Show. Foto: Produsentbåt
Publisert Oppdatert

Detter er 7-tommere som lover uovertruffen skarphet og lysstyrke, innenfor rekkevidden en "touch" - som produsenten kaller det. Stasen ble lansert under årest London Boat Show.

Dette ikke en spesielt liten eller stor plotter, men den ser ut til å ha funksjoner for både småbåteiere og de med litt større båter - det vil si størsteparten av fritidsflåten her til lands.

Kompatible

GPSmap 720 & 720s skal være kompatible med alle Garmins radarantenner (radarfunksjoner som radar-overlegg og sporingsfunksjonen MARPA støttes ikke av disse enhetene) og den kommer med en innebygget GPS-mottaker. Kartplotteren er NMEA 2000-kompatibel, med et grensesnitt som forenkler montering av GPS mottakeren.

Nyhet
Garmin 720
Nyhet Garmin 720 Foto: Produsentbåt

Lett å utvide

Systemet skal, som de større modellene, enkelt kunne utvides med for eksempel autopiloten GHP 10, de nye VHF-radioene VHF 200i og 300i og motordata. S-modellen kommer i tillegg med innebygd digitalt ekkoloddmodul på 1kW, med en kapasitet på opptil 600 meter.

3D

Nyhet
Garmin 720
Nyhet Garmin 720 Foto: Produsentbåt

720 er naturlig nok kompatibel med Garmins kart Bluechart G2 Vision , som gir 3D-visning både over og under vann, satellittfoto og "A uto-Guidance"- funksjonen som legger opp rute fra A til B.

Til våren

Fra importøren Belanor opplyses det at den blir tilgjengelig her til lands i løpet av 2. kvartal i år og at prisen foreløpig ikke er klar.

Skal vi dømme ut fra prisene som ligger på rundt 1 400 USD i statene, kan vi forvente at den vil runde 10 000 kroner her. Det blir i så fall mye plotter for pengene.

Se også: Vi tester forløperen, Garmin 620.

Nyhet
Garmin 720
Nyhet Garmin 720 Foto: Produsentbåt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning