Ny RAM 35 HT

Forbedringer på RAM 35 HT

Båtproduksjon er nytt i Kina, men som på mange andre områder: Kineserne lærer fort.

Publisert Oppdatert

Utviklngen i Kina skjer hurtig også på båtfronten. I 2007 kjørte vi en test på RAM 35 HT, en av de første Kina-båtene som har kommet til Norge.

Vestlandet Marine AS som nå importerer og selger RAM-modellene i Norge, kan fortelle at man for 2008-modellen har tatt til seg en del av innspillene og forbedringsforslagene som er kommet.

Vinduene i cockpiten er blitt større, noe som skal sørge for bedre sikt. Det er også kommet på plass en stor takluke, og utluftingen både i cockpit og kabin er blitt bedre, i følge verftet.

Man har også gjort endringer på førerplassen, der bedre og mer oversiktelig instumentering, samt flere oppbevaringsplasser rundt førerplassen er prioritert. Dessuten lover RAM bedre kvalitet på puter, samt elektriske og mekaniske komponenter. Disse kommer nå fra Australia, eller kjente europeiske produsenter.

Den første 2008-modellen er sendt fra Kina og forventes å ankomme Norge i februar. I 2008 vil båten også leveres i en åpen versjon med targabøyle til en noe lavere pris enn dagens modell - den koster ca. 1,6 millioner.

Verftet i Kina satser stort, og er i ferd med å bygge opp en fabrikk på 28 000 kvm og har ansatt erfarne båtbyggere fra Storbritannia og Australia, forteller Helge Gabrielsen, daglig leder i Vestlandet Marine AS.

Mer info: www.ram-marine.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning