Fjord 40

Fjord 40 vekker oppsikt

Etter å ha blitt vist frem på båtmessene i Düsseldorf og Göteborg, kan vi slå fast en ting: Fjord 40 blir lagt merke til

Publisert Oppdatert

Fjord har flere designmessige likheter med Wally Tender. Spesielt skroget og det dype forskipet skiller seg ut fra mengden. Skroget er bygget i komposittarmert epoxy, som gjør båten både stivere, lettere og noen kroner dyrere enn konkurrentene.

Fremdriften står Volvo IPS 400 eller 500 for, men man kan også bestille båten med vanlig akseldrift. Hvordan den seilbåtinspirerte farkosten går i sjøen er det vanskelig å gjette seg til - vi gleder oss uansett til prøveturen.

Åpen eller lukket

Fjord 40 kommer både i en åpen versjon og en lukket cruiserversjon. Førstnevnte har et enormt cockpitvolum med plass til til minst 12 sittende passasjerer, de fleste rundt to store, utfellbare bord. Det finnes flere smarte detaljer om bord, blant annet kvadratiske fenderputer i sidene, en utfellbar trapp for iland- og ombordstigning, samt muligheten til å sitte i fartsretning ved å vende på ryggstøtten i aktersofaen.

Under dekk finnes en relativt trang kabin med køyeplass for to, samt et praktisk lite baderom. Innredningen er i eik og har en kantete, latinsk design med bra finish.

For en båt i 40 fots klassen er dette langt fra noe langturobjekt, men i sydlige breddegrader der dagsturcruising er målet, vil nok 40 Open ha et publikum. For Norge og Norden har vi større tro på den lukkede versjonen.

Fjords Morten Nordvold lover over 40 båter dette produksjonsåret - hvorav åtte skal til Norge.

Tekniske data
  • Lengde:11,99 m
  • Bredde:4,00 m
  • Vekt:7,5 t
  • Motor:maks 2 x 500 IPS (370 hk)
  • Toppfart:36-45 knop
  • Pris:fra 3 195 000 kroner (40 Open), fra 2 950 000 kroner (40 Cruiser)
  • www.fjordboats.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning