Humminbird 797c2

Fiskerens venn

Med rett svinger får du frem imponerende ekkoloddbilder. Og navigasjonsegenskapene til Humminbird 797c2 er også gode.

Publisert Oppdatert

Takket være 5-tommers skjerm med 480x640 piksler oppløsning og 65 000 farger, presenteres informasjonen på en måte som gjør at spesielt kartplotter-delen i Humminbird 797c2 kommer bedre til sin rett enn på rimeligere Humminbird-modeller med grovere skjermoppløsning.

Bildet er skarpt, med god lysstyrke og kontrast. Skjermen fungerer også godt i direkte sollys. Resultatet er gode detaljer og lett avlesning, noe som også merkes i ekkolodd-delen.

Humminbird 797c2 har avanserte ekkoloddfunksjonene og er rettet mot fiskeentusiaster. Med riktig svinger har du et 180 graders blikk over bunnen, som tegnes i en 3D-lignende stil. Det er rett og slett imponerende å se forskjellen mellom denne og en tradisjonell ekkoloddvisning.

Dermed får Humminbird 797c2 en lang rekke visningsmuligheter og kombinasjoner, som vi ikke skal ramse opp her. Bare konstatere at den fiskesøkende ekkolodd-entusiasten bør ha en favoritt blant ekkoplottere i prisklassen rundt 10 000 kroner.

Enkel og grei betjening

Like imponert blir nok ikke den som først og fremst vurderer ekkolodd som et nyttig supplement til navigasjonen. For 797c2 har ikke flere muligheter på navigasjonsfronten enn sine rimeligere søsken. Nå skal det i rettferdighetens navn sies at du har de viktigste hjelpemidlene, og at det er enkelheten selv å legge inn veipunkter og ruter. Måten som ruten merkes opp i kartet på er også ok, men vi savner noen av de mer avanserte visningsmulighetene som du for eksempel finner hos Northstar 657.

Humminbird har enkel betjening og et fornuftig menysystem. Første trykk på menyknappen gir deg tilgang til en kortmeny med de viktigste valgene for skjermbildet du befinner deg i, mens det neste tar deg inn i en hovedmeny. Der finner du faner i toppen med hovedpunktene, mens du blar deg nedover i hver fane for å sette detaljinnstillinger.

Vi er fornøyd med måten Navionics-kartene viser informasjon på Humminbird 797c2. Instrumentet har en fornuftig oppdateringsfrekvens selv i områder med mye kartdetaljer og større kursendringer.

Prisen på Humminbird 797c2 ligger på ca. 10 700 kroner, og kartene koster fra ca. 2300 til 3800 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning