Finnmaster 6000

På A-laget

”Offshore” er et dristig navn på en skjærgårdsjeep, men vi kunne gjerne tatt Finnmaster med ut på storhavet.

Publisert Oppdatert

Grunnen er ganske enkelt at denne båten vekker tillit. Dette er en voluminøs skjærgårdsjeep med høye fribord, gode seter og lange rekkestøtter - en trygg farkost med rom til å bevege seg om bord. Nettopp derfor skulle den passe godt for småbarnsfamilier på dagstur til favorittholmen.

Ingen slår Finnmaster 6000 Offshore når det kommer til førerposisjonen. Den er utstyrt med førerbenk, noe vi i utgangspunktet ikke er store tilhengere av. Denne benken gir imidlertid riktig god komfort, også når man sitter på klaffen og kjører. I Finnmaster sitter vi dessuten høyt, noe som gir god oversikt over bølger og landskap.

I likhet med Yamarin har Finnmaster en konsoll med styrbordplassert ratt og girspak. Det gir større alburom dersom flere enn føreren sitter på benken. Dashbordet er velformet og har en smart kartlomme i tillegg til en liten hylle for småting. Førerergonomien er meget god, vindskjermen tilstrekkelig og skråstøtten for beina er velplassert. Her er det ikke mye å trekke poeng for. Bra!

Trygg på sjøen

Finnmaster har stor stuvekapasitet. Under dørken ligger et massivt stuverom man kommer til ved å vippe fram konsollen; her nede er det plass til alt fra telt til vannski. Tauverk og annet som bør være lett tilgjengelig legges under benken foran konsollen, mens dreggen får plass i det noe grunne dreggrommet på badeplattformen. Plassen er ikke som hos de største, men plattformen er uansett stor nok til at bading og fortøyning blir ukomplisert. Dessuten er båten alene om å ha feste for støttemotor akter.

I motsetning til hos konkurrentene er det ikke mulig å snu førerbenken mot akterbenken i 6000 Offshore - da må du velge førerstoler i båten. Komforten er uansett god både foran konsollen og på akterbenken. Helt fremme kan man med en innleggsplate rigge opp testens største solseng, som strekker seg helt akter til konsollveggen. Her er det også feste for bordløsning (ekstrautstyr).

Trygghetsfølelsen vekkes først og fremst ute på sjøen. Finnmaster er en kompakt og fin båt som virker større i vannet enn den egentlig er - også mye på grunn av den høye førerposisjonen. 6000 Offshore tar krapp og urolig sjø uten dramatikk og gir et spenstig inntrykk med 150 hk Yamaha på hekken. Med smale chines har båten en tendens til å legge seg noe mot siden, men uten at dette er spesielt sjenerende. I Finnmaster 6000 kan du uanstrengt nyte turen selv i urolig sjø.

Tekniske data

  • Lengde:6,01 m
  • Bredde:2,30 m
  • Vekt:ca. 790 kg
  • Motor:75-150 hk
  • Toppfart:44 kn
  • Pris m. F150 hk Yamaha firetakt:284 000 kr
  • Ekstrautstyr: Bord, akterkalesje, teakdørk, offshore stoler, hydraulisk styring m.m.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning