Castello Amazon 533 RR

Frisk finne

Castello Amazon er praktisk, og har egenskaper til å takle krapp sjø.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Praktisk innredning

+ God førerkomfort

- Moderat toppfart

Castello Amazon bygges i tre varianter på samme skrog: skjærgårdsjeepen 533 R, Hard-Top-modellen 533 HT og bowridermodellen RR.

Størrelses- og prismessig er ikke Castello ulik en Bayliner 175, men forskjellene båtene imellom er imidlertid typiske for forskjellene mellom amerikanske og nordiske bowridere generelt.

Castello Amazon har utenbordsmotorisering og er vesentlig lettere enn amerikaneren; det betyr bedre driftsøkonomi og enklere håndtering. Til gjengjeld får Bayliner-eieren fast bensintank og mer "muskler" for pengene. Finnen er mer praktisk innredet med bl.a. bordløsning, solid pulpit og store kryssholt, men med hensyn til sittekomfort matcher den ikke helt verken Bayliner eller Starcraft.

Ute i bølgene oppdager man at Castello Amazon er en lett båt. Førerkomforten er fin og ergonomien bra, og det merkes at Castello har et skarpere skrog enn sine amerikanske konkurrenter. Det gjør den bedre egnet til å takle krapp sjø. En toppfart på drøye 29 knop er tilstrekkelig i denne modellen.

Tekniske data

Lengde: 5,33 m, Bredde: 2,00 m, Dypgående: 0,40 m, Vekt: 450 kg, Tank: 55 l, Motor: maks 60 hk, Fart: 29 kn, Pris m. Suzuki DF 60: fra 184 500 kr, Pris m. Suzuki DF 50: 174 500 kr.

Ekstrautstyr: Wallasvarmer og -koker, teakdekk, vindusviskere, justerbart kartbord

Importør: San Marin AS: www.sanmarin.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning