Bruktbåt:

Yamarin 76 DC

«Tigergutter kan alt» heter det som kjent i Hundremetersskogen. Og finnes det en ekvivalent innen daycruisersegmentet, må det være Yamarin 76 DC.

Publisert Oppdatert

Det finske verftet hadde bygget seg og godt navn på sine fine 5-6-meters båter da den rommelige daycruiseren gjorde sin inntreden.

God kvalitet, en attraktiv pris og Yamahas kraftige V6-motor på 250 hk sørget for solide salgstall fra start. Da 76 DC debuterte, var det ikke vanlig med store utenbordsmotorer på slike båter, men her fikk kombinasjonen vise sine fortrinn og endret folks oppfatning om hva som var «riktig».

De kraftige utenbordsmotorene gikk penere, var sprekere og brukte mindre drivstoff enn gammeldagse hekkaggregat. Og selv om de bruker mer drivstoff enn en dieselmotor, oppveies det av langt lavere pris og vedlikeholdskostnader.

Innvendig er Yamarin 76 DC en båt med mange sitteplasser. Særlig i den store, runde sofaen akter. 7–8 personer kan få seg en hyggelig dagstur om bord. Med et lite utekjøkken, soveplass for 2–4 personer og ordentlig toalettløsning kan du også ta Yamarinen på tur. Kanskje ikke full sommerferie, men i alle fall på helgeutflukt. Legg til at båten er lett og komfortabel å kjøre, selv om det er litt bølger, så skjønner du hvorfor tusenkunstneren havner høyt på vår favorittliste.

Bruktbåt: Yamarin 76 DC

Markedet: Det er et godt utvalg av båter

Pris: De fleste båtene ligger i området 400–500 000 kroner

Motor: Vanligst med Yamaha F250

Årsmodeller: Mange fine 3–6 år gamle båter

Pluss: Stor sosial uteplass, overnattingsmuligheter, komfortabel

Minus: Relativt dyr som brukt, noe umoderne fargevalg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning