GUIDE: Bruktbåt-tips fra 25 – 35 fot, 10 år +

Seks solide norske vinterturbåter

Her er romslige bruktbåter rundt fra 25 til 35 fot. Det er et godt utgangspunkt for både ferie og turbruk på denne årstiden.

Saga 32
Saga 32 Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Her har vi funnet fram seks gode norske alternativer til overnattingsbåter fra sent 90-tall til tidlig 2000, som er å finne i bruktbåtmarkedet.

I området fra 25 til 35 fot finnes det et rimelig stort utvalg om du oppsøker landets ulike båtbørser.

Vi i Vi Menn Båt har plukket ut seks varianter som vi mener kan passe til allsidig familiebruk, som for eksempel feriebruk eller til helgeturer - også på den kalde årstiden. Se også båtredaksjonens tips til rimelige bruktbåter eller femm gode sommerbåter.

Hovedkriteriet er at det skal være mulig å bo noenlunde greit om bord for et par voksne med barn i ulike aldre.

Å finne den rette

Etter det vi erfarer kommer mange bruktbåter aldri ut på markedet; de selges innen familien eller vennekretsen. Å kjøpe bruktbåt av venner er kanskje ikke alltid å anbefale - slikt kan gå på vennskapet løs. På den annen side vet du da bedre hvordan båten har vært brukt, og om den fungerer som den skal.

Må du ut i markedet og lete, har du mange kanaler å velge blant. Bruktbåtbladene gir en god oversikt over de aller fleste båttyper til salgs over hele landet.

Bruktbåtannonser i avisen er en annen kilde, og spesielt i lokale kysttidsskrifter kan det dukke opp gode tilbud.

Her får du også de mest oppdaterte tilbudene. Men den mest brukte salgskanalen er nettet. Du har flere bruktbåtportaler å velge blant, med båter i alle kategorier og prisklasser, men regn med at mange av de annonserte båtene alt er solgt.

Et lite tips til sist: Dersom du vet nøyaktig hva du er ute etter, kan du la en mekler bruke sine kanaler i markedet til å finne nettopp din båt. Dessuten har du da en viss trygghet gjennom de praktiske og juridiske rutinene som mekleren tilbyr ved kontraktfestet bruktbåtkjøp.

Her har du listen:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning