Bruktbåt: Tre daycruisere til ulik pris

Tre bruktbåter i toppklasse

Bruktbåtguide: Masse båtglede for pengene!

PERFEKT SOMMERBÅT: En brukt daycruiser gir deg mye båtglede for pengene.
PERFEKT SOMMERBÅT: En brukt daycruiser gir deg mye båtglede for pengene. Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

En brukt daycruiser gir mange muligheter for et allsidig båtliv. Vi ser nærmere på tre norske bruktbåter som gir et bredt utvalg av egenskaper.

Store nok til familien

Vi har denne gangen sett nærmere på tre båter med svært varierte egenskaper fra ca. 20 til 24 fot. Utgangspunktet er at det skal være båter som finnes i et visst utvalg på bruktmarkedet, at de gjorde en god figur den gangen vi testet dem som nye, og at de skal komme fra seriøse produsenter. Dermed skal tilgang på service og reservedeler være godt sikret i mange år fremover.

Selv om båtene vi har plukket ut er ganske ulike, har de likevel et viktig fellestrekk: De er store nok til at du kan ta med minimum fire-fem personer på sjøen i god komfort, og noen kan man med litt velvilje også overnatte i.

Trygge Skibsplast

De tre båtene representerer ulik filosofi i norsk båtbygging. Skibsplast står for trygge, lettkjørte familiebåter som går godt med liten motor. 605-modellen er praktisk utstyrt, og utformet slik at det er lett å begegeseg ombord. Prisområdet som brukt spenner fra ca. 170 000 til drøyt 300 000 kroner.

Tradisjonelle Askeladden

Askeladden 605 Explorer er en mer tradisjonelt utformet daycruiser, og en av de Askeladden-modellene som har hevdet seg best mot konkurrenter når det gjelder egenskaper. Her går prisen fra drøyt 200 000 opp til ca. 400 000.

Sportslige Ibiza

I den dyrere og mer sportslige enden av skalaen finner vi Ibiza 24 Touring, en av 2000-tallets store norske båtsuksesser. Her er det fart og svært gode sjøegenskaper som teller. Prisnivået ligger fra drøyt 400 til rundt 700 000 kroner.

Les mer:

Quiz: Kan du vikepliktsreglene til sjøs?

Sjekk om du klarer båtførerprøven

Spar penger når du kjøper båt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning