Bruktbåt: GH 11

God ungdomsbåt

GH 11 har aner nesten 30 år tilbake i tid. Og det er fortsatt en underholdende og sjøsterk jolle for de unge.

JOLLEKLASSIKER: GH 11 er en av de beste og mest populære ungdomsbåtene.
JOLLEKLASSIKER: GH 11 er en av de beste og mest populære ungdomsbåtene. Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

Bruktfakta

Markedet: Det er et svært godt utvalg av GH 11 som bruktbåt.

Pris: Ca. 10 000-45 000 kroner

Motor: 9,9-30 hk

Årsmodeller: 1990-2008

Pluss: Gode sjøegenskaper, sportslig kjørefølelse, god kvalitet.

Minus: Rank ved stilleligge, obs på tilstanden til eldre motorer.

Produsent: www.ghbat.no

GH 11 har vært på markedet i ulike fasonger siden tidlig på 80-tallet. Den var en vellykket etterfølger av GH 10. På mange områder har GH 11 overtatt statusen som jolleklassiker.

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor, siden sjøegenskapene hører med til de aller beste. Til å være en liten og lett båt gjør GH 11 en utmerket jobb med småkrapp sjø og hekkbølger fra andre båter.

Båten går noe mer på nesa enn de fleste andre i denne klassen. Det gjør at den butter litt og sender opp mye vann fra baugen, spesielt i medsjø. Vi likte båten best med 9,9-hesteren fra Yamaha, trimmet ut til ytterste hakket.

Da er akselerasjonen litt tregere, men ikke verre enn at den går i plan selv med en voksen mann sittende i ro på aktertofta.Dessuten går den en smule lettere i sjøen, slik at oppførselen i medsjø blir litt bedre.

RANK: En voksen person skal være presis på foten om bord i GH 11.
RANK: En voksen person skal være presis på foten om bord i GH 11. Foto: Terje Bjørnsen

Kombinasjon av trang passasje og rank båt gjør at du må være lett på tå om ikke båten skal innta faretruende vinkler i forhold til vannet. Det er en balansekunst for en voksen å buksere seg selv og en full bensintank fra baugen og trygt til det låsbare tankrommet under aktertofta.

Plassering av eventuelle bekjentskaper om bord foregår enten på en liten utforming foran styrekonsollen, eller i baugen. Benken bak er bred nok for to tenåringer.

GH 11 virker kort fortalt som en meget solid båt. Skroget er stivt og robust, og det er ingen skrangling eller vibrasjoner når du kjører gjennom bølger.

Du har ordentlige kryssholt i hekken, men i likhet med noen av de andre båtene savner vi et kryssholt i baugen. Taufestet i øyet i baugen gjør nemlig at tauet har lett for å dra seg ut av båten hvis man glemmer å sikre det før man kjører.

Tekniske data

Lengde: 340 cm

Bredde: 164 cm

Vekt: 160 kg

Motor: 9,9 hk Yamaha

Toppfart: 20,2 knop

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning