Brukt Targa 27.1

Kjøremaskin hele året

Targa-modellene kommer i størrelser fra 23 til 44 fot, alle bygget på samme helårskonsept. Targa 27.1 er en av de mest allsidige.

TØFFING: Sjøegenskapene til Targa er legendariske, og 27-foteren tåler langt mer enn skrogstørrelsen skulle tilsi.
TØFFING: Sjøegenskapene til Targa er legendariske, og 27-foteren tåler langt mer enn skrogstørrelsen skulle tilsi.
Publisert Oppdatert

Bruktfakta

Markedet: Det er et snevert utvalg av Targa 27 som bruktbåt.

Pris: Ca. 1 000 000-1 350 000 kroner.

Motor: 285-337 hk

Årsmodeller: 2003-2008

Pluss: Svært gode sjøegenskaper, tåler helårsbruk, svært god kvalitet.

Minus: Dyr som brukt, umoderne interiørdesign.

Produsent: www.trn.no

Utseendemessig har det skjedd lite med Targa siden den første modellen kom i 1979, og mange vil kanskje påstå at den kantete designen er moden for fornyelse.

Likevel har den en stabil kundegruppe som verdsetter designen - et utseende som gjør båten både særegen og usnobbete. Når det kommer til finish og detaljer, er imidlertid Targa i en særklasse, men så vet de da også å ta seg betalt for herligheten. Noe som også reflekteres i bruktbåtprisene.

27.1 er en oppgradert versjon av den populære Targa 27. Båten er strukket litt i lengden, noe som blant annet gir et noe rommeligere styrehus, med to førerstoler og aktersofa i fartsretning.

Targas bordløsning, der bordet heves opp til takhøyde når det ikke er i bruk, gir bra med dørkplass til bevegelse i styrehuset. Førerposisjonen er komfortabel, med et justerbart og oversiktlig dashbord, samt pantry under kartbordet.

Kabinen ligger akter. Hit ned kommer du ved å løfte på midtsetet i aktersofaen. To separate, langsgående køyer på hver side i kabinen gir soveplass til fire personer, og et pent skap har plass til det viktigste av klær til turen.

NØKTERN: Innvendig er det funksjonalitet og soliditet som teller, ikke fancy design.
NØKTERN: Innvendig er det funksjonalitet og soliditet som teller, ikke fancy design.

Eksemplarisk i røff sjø

På fordekket har Targa plassert et separat toalettrom som man må ut av styrehuset for å nå, men her har du mulighet til å dusje. Her fremme er det også satt av plass til sittebenker og dype stuverom. Høye fribord gir trygg ferdsel på dekk også under fart.

Testmodellen 27.1 var utstyrt med en semi-flybridge med sitteplass for tre personer - en løsning som er fin på varme sommerdager.

Targa er kjent for sine egenskaper i sjøen, og 27.1 skuffer ikke i så måte; den fremstår som en kompakt og sterk kjøremaskin. Båten er relativt lett å håndtere, og den banker igjennom det meste av sjø uten ulyder i skrog eller interiør.

Det er ikke uten grunn at Targa er blitt en populær båt der kjøreforholdene er tøffe.

Tekniske data

Lengde: 8,76 m

Bredde: 3,04 m

Dypgang: 0,90 m

Vekt: 3600 kg

Motor: 260-320 hk

Toppfart med VP KAD 300: 31 knop

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning