Boston Whaler 200

Boston Whaler 200 Dauntless: Frisk hobbyfisker

Med sin nye 200 Dauntess fremstår Boston Whaler som mer kjøreglade enn på lenge.

Publisert Oppdatert

Merkevaren Boston Whaler er kjent for sine bastante og solide skrog, men spesielt lettkjørte har de aldri vært. Det har amerikanerne gjort noe med i nyheten 200 Dauntless: Båten virker lettere, og er langt mer kjøreglad og styrevillig enn sine forgjengere. For en Boston Whaler å være er førerposisjon usedvanlig velfungerende og frembringer smilet hos testteamet. I god gammel stil tar båten de skarpe bølgene kontant, og grepet i sjøen er upåklagelig selv i toppfart over 40 knop. Riktignok kreves det muskler for å flytte på denne båten, i dette tilfellet en 175 hk Verado.

Fine løsninger

Båten er krydret med noen fine løsninger, som f. eks. en kjøleboks og en drenerbar fiskekum under førerbenken, samt en akterbenk med nedfellbar ryggstøtte, noe som gir et lite akterdekk ved motorbrønnen. Sittekomforten i den vippbare akterbenken kunne vært bedre, noe som nok også gjelder førerbenken. Konsollen er stor og rommer et lite skifterom med Porta Potti. I mangel på annet stuverom kan fendere og fortøyningstau stuves her.

Med totalt seks fiskestangholdere og åtte koppholdere om bord er det for øvrig liten tvil om hva den kompakte skjærgårdsjeepen 200 Dauntless er bygget for.

Tekniske data: Boston Whaler 200 Dauntless
  • Lengde: 6,24 m
  • Bredde: 2,52 m
  • Drivstofftank: 283 l
  • Vekt: 1088 kg u/motor
  • Toppfart: 41 knop
  • Motor: fra 150 hk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning