«Berserk»-forliset

Bølgene fikk «Berserk»

Kaptein Paul Watson mener håper nå svinner om å finne resten av mannskapet på seilskuta «Berserk» i live.

Berserk
Berserk Foto: Andhøy
Publisert Oppdatert

De siste dagers dramatikk rundt det som nå ser ut til å være et forlis i Sørishavet aktualiserer mye at det båtmann og eventyrer Jarle Andhøy har bidratt med i våre spalter.

«Berserk»-kaptein Jarle Andhøy har blogget mye her på Klikk, hvor han blant mye annet er opptatt av sikkerhet til sjøs og at godt folkevett praktiseres her også.

Han er også godt kjent blant Vi Menns lesere.

Leteaksjonen ble igangsatt etter at nødpeilesenderen fra skuta ble utløst tidligere denne uken. Kaptein Paul Watson om bord på «Steve Irwin», som har søkt lengst etter «Berserk», forteller på organisasjonen Sea Sheperds hjemmesider at håpet svinner om å finne det savnede mannskapet på tre i live.

Jarle Andhøy og Samuel Massie (18) er nå i god behold på isen. Men de tre resterende medlemmene av mannskapet på seilskuta «Berserk» har etter all sannsynlighet omkommet i det kraftige uværet de fikk over seg i Sørishavet.

Mannskapslista ser slik ut:

  • Tom Gisle Belika (36)
  • Robert Skaanes (36)
  • Leonard J. Banks (32)

Vi Menn-mann

«Berserk»-ekspedisjonen har trolig forlist i Sørishavet. Jarle Andøy (foran) er i god behold.
«Berserk»-ekspedisjonen har trolig forlist i Sørishavet. Jarle Andøy (foran) er i god behold. Foto: Vi Menn

Jarle har i mange år vært en flittig bidragsyter til Vi Menn og gledet våre lesere med sine spennende, dramatiske og tidvis underlige turer og påfunn.

VI MENN: Jarle Andhøy og hans mannskap er også godt kjent blant Vi Menns lesere. Den siste saken fra Jarle sto på trykk i Vi Menn 49 i fjor.
VI MENN: Jarle Andhøy og hans mannskap er også godt kjent blant Vi Menns lesere. Den siste saken fra Jarle sto på trykk i Vi Menn 49 i fjor. Foto: Vi Menn

Første gang Jarles navn dukket oppi Vi Menn var så langt tilbake som 1998, da han i sin 27 fots båt (den første "B erserk") rundet Kapp Horn i forrykende uvær. Den båten havarerte for øvrig senere utenfor kysten av Argentina da han sannsynligvis kolliderte med en hval. Han ble den gang reddet av den argentinske kystvakten.

Senest i årets juleutgave var han på trykk med sine siste forberedelser til Antarktis-turen.

- Forsinket

Redasjonen snakket med Jarle senest for et par uker siden og da var han i ferd med å losse utstyr fra båten og inn på isen.

Han hadde med seg to beltegående ATV´er som han skulle kjøre til Sydpol-punktet med.

Underveis fra New Zealand fikk han problemer med båten etter at han fikk tau i propellen.

Han gikk for redusert maskin og var vel allerede da forsinket i forhold til opprinnelig plan.

Det går jo raskt mot vinter i Antarktis og da blir forholdene svært tøffe. Han hadde beregnet fem dager inn til Sydpolen og fem dager ut igjen til kysten og «Berserk», som ble passet på av tre av besetningsmedlemmene.

Se også:

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning