Bénéteau 8 Antarès

Bénéteau 8 Antarès: Har mer enn du tror

Antarès 8 er den nyeste av de forholdsvis enkle og rene styrehusmodellene. I utgangspunktet er disse båtene primært beregnet for sportsfiske langs kysten. Antarès 8 har verdenspremiere på Boot 2008 i Düsseldorf.

Publisert Oppdatert

Konseptet er fortsatt rimelige, men funksjonelle båter. Raske å produsere og enkle å vedlikeholde. Det meste av innredningen er støpt i en innerlinerform. For at det hele skal bli vellykket, må utviklingsavdelingen helt fra starten av få med alle detaljene, og det har man klart her, for Antarès 8 er en gjennomtenkt og praktisk båt.

Et ankepunkt mot de tidligere styrehusmodellene, har vært det høye og firkantede designet. Det har man gjort noe med her, og båten er blitt pen, synes vi.

Med en bredde på nesten tre meter (2,95) er det godt volum i båten. Uteplassen holder lenge til diverse aktiviteter, som fiske og dykking. Det første som overrasker, er at det nå er en ganske stor sittegruppe på akterdekket. Den gir både spiseplass og familiær komfort når koseturer står på menyen. Badeplattformen er på plass - stor nok og med enkel adkomst via en liten dør i akterspeilet.

Innenfor glass/aluminiumsveggen finner man til babord en dinettegruppe med to benker mot hverandre. Hver benk har plass til to og spisebordet holder til middagen. Med bordet nede og putene på plass, konverteres det hele til en dobbeltkøye. Den forreste sittebenken kan vippes, og da kan to passasjer følge med fremover. Praktisk og helt greit.

Skipperen har sin egen stol, og førerplassen har fått et mer moderne snitt. Aktenfor skipperen finner vi et langsgående pantry - kompakt og funksjonelt er den riktige beskrivelsen.

Det er full ståhøyde i dekksalongen. Båtens bredde gir trivelig romfølelse. Store vinduer, takluke og glassflater i akterveggen gjør det hele lyst og luftig. Her er tilnærmet 360-graders sikt.

Nede under dekk er det helt forut en dobbeltkøye på skrå og separat toalettrom i babord side. Ikke stort, men det holder.

Sidedekkene er nedsenket og det er høy rekke/pulpit langs hele overbygget/fordekket.

Som standard leveres båten med en Toyota T4 200 hk, marinisert av den franske motorprodusenten Nanni. Motoren ligger helt under dørken og propellen er delvis beskyttet av en grunn kjøl. Roret er fritthengende helt akter. I Norge vil vi anta at andre motoralternativ vil bli tilgjengelige.

Totalt sett fremstår Antares 8 som en svært praktisk aktivitetsbåt som kan brukes det meste av året. Den byr på turkomfort hvor fire kan overnatte, og to vil ha det komfortabelt selv på lengre turer. Alt er pakket inn i et totalkonsept som byr på overraskende mye, men hvor man likevel har holdt strengt på at resultatet skal være nøkternt, brukervennlig og prisgunstig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning