Beneteau Monte Carlo 37

Beneteau Monte Carlo 37: Ny sportscruiser

Beneteau Monte Carlo 37 har flere spennende detaljer, blant annet det patenterte Air Step som skal sørge for at båten går bra også med mindre motorer.

Publisert Oppdatert

Franske Bénéteau har løftet frem Monte Carlo 37 Swift som flaggskipet i sin nye Monte Carlo-serie. Nyvinningen ble først vist frem på båtmessen Porte de Versailles i Paris før jul. Vi fikk tatt en tur om bord på stormessa London Boat Show 2007, hvor hun samtidig ble introdusert for det britiske markedet.

På nyhetsfronten kan patentet Air Step nevnes som nytt av året hos det tradisjonsrike verftet. Step er kanter i aktre del av undervannsskroget som skal smøres med luft. Dette skal i teorien gi mindre friksjon og dermed mer fart for penga, eventuelt mer miljøvennlig drift. Dette kan vel også forklare den relativt beskjedne grunnutrustningen på to D4-maskiner fra Volvo Penta på 225 hester. Med en tørrvekt på 6,4 tonn er det mye båt som skal skremmes opp i plan med en slik motorstyrke.

37-foteren fremstår som en grei godværsbåt eller sportscruiser. Den er uten hard-top, men med andre nødvendige fasiliteter for lengre turer. Rykter på messa gikk ut på at en hardtop-versjonen er under planlegging.

Går vi fremover fra klassens obligatoriske badeplattform akter, finner vi en stor U-benk fulgt av en romslig toseter til passasjer babord og en tilsynelatende solid krakk til kapteinen. Her kan han nyte fri sikt til måkene og forhåpentlig vis også god sikt fremover, selv om det blir i trangeste laget for en kar på 1,87 og øvre vinduskant kommer i siktlinjen forover.

Under fordekket er det tidsmessig lyst og trivelig, med opplegg for fire permanente køyplasser. To plasser finnes i stikkabin under passasjerposisjonen mens dobbelkøya ligger forut.

Tekniske data

  • Lengde: 11,29 meter
  • Bredde: 3,7 meter
  • Vekt: 6 400 kilo
  • Motor: 2 x Volvo Penta D4 225 eller 260

Importør: Normar Yachts AS, Tlf. 64 98 54 06

www.normar.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning