Bella 600 Ocean

Lekker tvilling

600 Ocean er en nyhet som vitner om frisk satsning fra Bella Veneet OY.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ God komfort

- Lite ergonomisk førerplass

- Kalesjeløsning

Bella kommer i år med to nyheter på samme skrog: 600 Ocean og 600 Twin (sistnevnte testet i Vi Menn Båt nr. 6/2005). Båtene har samme innerliner, men konsolløsningene skiller dem fra hverandre: Twin har to konsoller og fremstår som en bowrider, mens skjærgårdsjeepen Ocean har en sentrert konsoll med to tettplasserte førerstoler. Felles for Bella-tvillingene er et velbalansert ytre og lekker design.

Komforten om bord er det lite å utsette på. Ocean har myke puter og tilstrekkelig med sitteplasser. Forut finner vi en stor U-benk utstyrt med to rommelige, låsbare stuverom. Her fremme burde produsenten tilbudt en solsengløsning mer lik den som konkurrentene Yamarin og Finnmaster kan skilte med, for det mangler ikke på plass.

Akter har man valgt å støpe en kort benk, for på den måten å få plass til to små dører på hver side. Dermed er tilgangen til badeplattformen god og man slipper å tråkke i puter hver gang man skal inn eller ut av cockpit. Vi tror likevel det hadde holdt med én dør; da hadde vi sluppet å "streve" med to innleggsplater på hver side av benken.

Kalesjeløsningen er heller ikke den beste, med begrenset kalesjegarasje under akterbenken. Selve badeplattformen er vi langt mer fornøyde med: Her akter er det godt med boltreplass og stuverom for dregg og trauverk.

Bra komfort

Konsollen i Bella et godt utstyrt med både hanskerom for småting, to koppholdere, oversiktlig instrumentering og ekstra plass til elektronikk. Bak vindskjermen sitter man godt i dype, solide stoler, og komforten er bra. Likefullt har Bella et lite ergonomiproblem: Girspaken sitter for høyt plassert for sittende kjøring. Setter man seg opp på sitteklaffen eller står og kjører, blir førerposisjonen mer behagelig.

Bella har valgt å bruke hulrommet i konsollen til et lukket stuverom fremfor å gi beinplass for fører og copilot. Konsekvensen er at man må sitte med ett bein på utsiden av konsollen for å få tilfredsstillende fotstøtte når man kjører - en løsning vi ikke tror det finnes mange tilhengere av.

Bella overrasker ute på bølgene. Nykommeren er en kompakt og solid båt uten sjenerende skrangling selv i krapp sjø, og den viser sportslige egenskaper med solid grep og presis styring. Båten er bygd med ekstra oppdrift i hekken; det merkes på en noe fremtung gange i sjøen. Hensikten har vært å tilpasse båten til de splitter nye Mercury Verado-motorene på 135 og 150 hester - motorer som er noe tyngre enn testmodellens Optimax. Den amerikanske medeieren Brunswick hadde tydeligvis en finger med i spillet da 600 Ocean lå på tegnebrettet.

Tekniske data

  • Lengde:6,02 m
  • Bredde:2,34 m
  • Vekt:900 kg
  • Motor:115-150 hk
  • Toppfart m. 150 hk:43 kn
  • Pris m. Mercury 150 hk:fra 283 000 kr
  • Ekstrautstyr: Teak, kalesje, bord

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning