Bavaria 30 HT

Bavaria 30 HT: Kompakt tysker

Interessen for HT-modeller har vært sterkt økende de siste årene. Ut fra dette har de fleste sportscruisere fått fast tak. Nå lanserer Bavaria også HT på sin 30-foter.

Publisert Oppdatert

2008-modellen Bavaria 30 HT lanseres under båtmessen Boot 2008 i Düsseldorf. Kastloss.no har kikket nærmere på verdensnyheten. Bavaria 30 Sport har også fornyet seg, med en ny layout i cockpit. Her kombineres solsengen akter med en ganske stor og sosial sittegruppe. Den nye innredningen passer bra for norsk båtbruk og gjør innredningen mer funksjonell enn hos forgjengeren. For de som ønsker enda bedre beskyttelse og enklere kalesjehandling, kommer båten nå også i HT-utgave. På solrike dager kan man bare trykke på knappen. Vips åpner en stor, elektrisk takluke seg. Det er full ståhøyde under taket, noe man har oppnådd ved forholdsvis høye vinduer. Praktisk er HT-modellen utvilsomt, men båten er faktisk på grensen til å virke en smule høy. Noen kompromisser må man inngå når man snakker om en båt på 30 fot, samtidig som man skal ha god bokomfort nede under dekk.

Pantryet er plassert nede. Her finner man i tillegg et toalettrom, separat midtkabin og en U-formet sittegruppe forut. Totalt sett er det ganske imponerende hvor mye Bavaria har fått ut av denne 30-foteren. Og med HT blir sittegruppen oppe enda mer anvendelig også på kjølige og regnfulle dager. Båten er identisk innredningsmessig med den åpne Sport-modellen.

Imidlertid er det ganske utrolig hvor mye lunere det blir med et fast tak i forhold til kalesje. Og det beste av alt er at man får en langt enklere og mindre kalesje helt akter.

Vurdert ut fra dette tror vi faktisk at Bavaria vil selge flest HT-modeller i Norge. Kort og godt fordi denne løsningen passer enda bedre til norske forhold.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning