Velg riktig motor

Det store motorvalget

Vi Menn Båt tester motorer i flere klasser hvert år. Her har vi samlet de viktigste testene for deg som skal velge motor i stor båt.

Publisert Oppdatert

Det er et stort valg når du skal kjøpe deg en båt som skal utstyres med innenbordsmotor, hekkaggregat eller IPS-system. Her har vi samlet noen av de viktigste artiklene og testene vi har gjort med ulike motorer for større båter.

Vi har kjørt test av båt med utenbordsmotor mot tilsvarende båt med diesel, samt to tester av bensin og diesel med hekkaggregat i forskjellige båtklasser. I tillegg har vi tatt med to tester av to ulike turbåter som vi har kjørt med både dobbelt- og enkelinstallasjon med diesel. Et viktig valg om båten er mellom 30 til 40 fot.

Og siden VW Marine har inngått et samarbeid med Cummins Mercruiser har vi også tatt med to tester vi har gjort av disse motorene. En langtest, og en sammenligning med Volvo Penta. Med den nye avtalen kan nemlig verdens mest moderne dieselmotorer for bil, også bli tilgjengelig i langt flere båter enn tilfellet er i dag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning