Test: Bénéteau Flyer 650 Open

Kjekk flerbruksbåt

Franske Bénéteau frir til folk med variert bruk med sin tredje variant av 650 Flyer.

Beneteau Flyer 650 Open
Beneteau Flyer 650 Open Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Tekniske data Bénéteau Flyer 650 Open

  • Lengde: 6,11 m
  • Bredde: 2,44
  • Vekt: 950 kg
  • Motor, maks: 200 hk
  • Motor, testbåt: Suzuki DF115 Optimax
  • Drivstofftank: 137 l
  • Pris, fra: 299 900 kr
  • www.erling-sande.no

Oppfølgeren til Bénéteau Flyer 650 Cabrio og Sun Deck har fått navnet Open, som er franske Bénéteaus nyeste i Flyer-serien . Farkosten legger opp til variert bruk, Flyer 650 Open er ment å være i strørre grad en flerbruksbåt enn sine søsterskip, som har et mer definert bruksområde. Dermed skulle vi tro at dette skroget er maksimalt utnyttet over fenderlisten.

30-tallet

Beneteau Flyer 650 Open
Beneteau Flyer 650 Open Foto: Terje Haugen

Når det gjelder selve skroget har vi tidligere ment at dette leverer kjøreegenskaper vi forventer av italienskdesignede småbåter myntet for Middelhavet, nemlig et bredt, stabilt skrog som går utdramatisk og stødig på flatt vann. Flyer 650 Open er ikke noe unntak. Det kjennes lettkjørt og lite dramatisk, til vi bikker litt over 30 knop. Etter 30-tallet blir kjøringen mer uberegnelig og stressende, om det ikke er havblikk. Å henge en 115-hester på denne virker derfor som et fornuftig valg, her har du nok krefter om blir passasjerer. Samtidig slipper du å kjøre med full åpning for å finne en fin marsjfart.

Virkelig bruk

Beneteau Flyer 650 Open
Beneteau Flyer 650 Open Foto: Terje Haugen

Flerbruksegenskapene gjør oss derimot mer begeistret. Her er det satt av tilstrekkelig med dørk- og stuveplass til både småturer og aktiviteter som vannsport, og muligens dykking. Dette illustreres ved at det kan rigges til solseng forut om du ikke vil ha sittegruppen der til å nyte et lite måltid. Ellers er det en praktisk ren og ryddig layout som dominerer, nesten på grensen til sterilt. Men veien fra tegnebrettet til det virkelige båtlivet ser ut til å være utprøvd. Dette får vi bekreftet fra styreposisjonen. Her er det oversikt og god støtte for beina. Styringen er lett, men motorkontrollen er i tregeste laget.

Detaljer

Om vi for eksempel ser litt på detaljene kan det nevnes at fører- og passasjerstolene også kan reguleres greit både i lengde og høyde, noe som dermed gir muligheter for stående kjøring uten å få knekk i beina. Etter vår testrunde kan vi så langt slå fast at om du har et variert program for sesongen så er dette et lovende valg med 115-hesteren fra Suzuki. Ikke noe sportslig men kraftig nok til å holde en god marsjfart med litt folk om bord, med et fornuftig inngrep i lommeboka. Men det finnes like vel problemer ved dette skroget som burde vært rettet nå. Badeplattformen er for høy og badestigen har ikke funksjon som nødleider om du skulle falle i vannet.

Beneteau Flyer 650 Open
Beneteau Flyer 650 Open Foto: Terje Haugen

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning