Duell: Bénéteau Flyer 650 mot Atlantic 670 Open

Familievennlige skjærgårdskryssere

Hva kan du egentlig forvente av to rimelige senterkonsollbåter? Møt to som viser en ny retning.

Foto: Egil Nordlien HM Foto

Publisert Oppdatert

Foto: Egil Nordlien HM Foto

Vi kan trygt gå ut fra at utvalget i seksmetersklassen med utenbordsmotor vokser. Franske Bénéteau Flyer 650 er et godt eksempel på hvordan storprodusentene tenker båt her: Dette er nemlig det tredje overbygget på samme skroget, noe vi skulle tro ville føre til at mange unoter er plukket vekk. På den andre siden har vi polskproduserte Atlantic 670, som også er bygget over samme Open eller Walk Around-lesten.

Her er rapport etter den de første turene med Atlanticen og Beneteauen.

Prisen og konseptet er nesten likt. Dermed må produsentene strekkes seg langt for at prisen blir det som skiller. Men det er viktig å få med seg flere og flere produsenter også ser poenget å flagge et allsidig båtbruk, som tilfellet med våre to duellanter. Dette er klassen for relativt enkle båter med stor midtkonsoll, som i sjøen takler innaskjærs dagsturer.

Om ikke langturer er tema så bør i alle fall småturer takles på en overbevisende måte, det vil ofte si et kompromiss som gjerne lar plassbehovet gå på bekostning av kjøreegenskapene. Dette blir ikke uventet fort fellesnevneren når vi finner frem lupa i dette tilfellet også. Men samtidig kan begge sies å være over snittet godt tilrettelagt for både solbading, fisking og vannsport - og i teorien også overnatting.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning