Azimut 58 Flybrigde

Azimut 58 Flybrigde: Luksuriøs tungvekter

Azimut 58 Flybrigde er en stor og tung luksuskrysser med fasiliteter som overvelder.

Publisert Oppdatert

Italienske Azimut grep størstedelen av oppmerksomheten med en intet mindre enn enorm stand på Genoa International Boatshow 2007. Og om man var bedende, heldig eller - i mitt tilfelle - aggressiv nok til å slippe forbi de utallige vaktene på standen, fikk man muligheten til å titte på varene også. Ikke verst for å være på en utstillingsmesse!

Den flunkende nye Azimut 58 Flybridge er til gjengjeld verdt strevet. Med sine 29 tonn (!) er dette en tungvekter spekket med fancy designelementer og et interiør verdig en konge. Den enkle (i forståelsen "til én person"), sentrerte og svært så forseggjorte førerposisjonen med stol i lekkert skinn er blant de mest oppsiktsvekkende aspektene i nykommeren.

Under dekk venter tre pompøse lugarer med originalt plasserte køyer, tekstiler og skinn i tak og lys eik i skott og dørk. Det finnes alltid en stor flatskjerm eller en vaskemaskin med tørketrommel innen armlengdes avstand. En egen crewkabin står også på utstyrslista.

Med rake aksler og to MAN 800 hk dieselmotorer er båten verken spesielt rask eller innovativ, men har en detalj som tar oppmerksomheten bort fra dette: 58 Flybridge står nemlig for verdenspremieren av "iBoat", et system som gjør det mulig å koble iPoden og tilhørende utstyr til båtens heller imponerende lydanlegg.

Tekniske data

Lengde: 17,88 m
Bredde: 4,95 m
Vekt: 28,8 t
Køyer: 6 + 2
Drivstofftank: 2800 l
Motor: 2 x MAN R6 800 hk
Toppfart: 32 knop
Pris: Ca. 10 millioner
Mer info: www.oslobatsenter.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning