Askeladden 535 Invader

Liten og lekker

Selv om båten er liten, kan man godt få et og annet misunnelig blikk på sjøen. Det er Askeladdens nye, lille daycruiser et godt eksempel på.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Trygge sjøegenskaper

+ Fin å bevege seg rundt i

- Litt trang

Førsteinntrykket av 535 Invader er at dette er en pen båt. Den har harmoniske linjer og innredningen med fargede puter og glinsende ratt ser påkostet ut. Litt i overkant vil noen kanskje hevde, men vi liker det.

Trivelig og trang

Daycruisere på denne størrelsen appellerer ofte til førstegangskjøpere. Derfor er det viktig at de er enkle å bruke. Det er Askeladden.

535 Invader er blant annet lett å borde, med kraftig pulpit å holde i, luke i vindskjermen og steg ned til cockpiten. I tillegg har den ett trinn på hver side av akterbenken, som gjør det lettere å gå om bord. Etter å ha flyttet litt rundt på putene, får vi kalesjen ned i kalesjegarasjen og kan legge fra land.

535 Invader er ikke av de største, og det merkes. Tversoversofaen akter blir ekstra smal, på grunn av hjelpetrinnene, og det blir i trangeste laget for tre voksne. Til gjengjeld får passasjerene ordentlige håndrekker å holde seg fast i. Noe piknikbord i cockpiten er det derimot ikke blitt plass til.

Men kabinen i 535 har de få centimeterne ekstra som skal til for at to på 1,85 kan strekke seg ut. Her er også ventilasjonsluke og luke opp til dekk.

Idiotsikker i sjøen

Askeladden 535 Invader har samme skrog, og derfor mange av de samme kjøremessige egenskapene som skjærgårdsjeepen 525 Excel og 535 Bowrider.

En tur i moderat sjø forteller oss at 535 Invader er like stødig og stabil i sjøen som sine forgjengere. Bred chine og mye bæring i hekken gjør at den ikke har noe planingsterskel og nesten går litt på nesa inntil vi har funnet riktig trim. Der kan den også bli stående, uten å trenge ytterligere justering.

Det er i det hele tatt lite man kan gjøre feil når man kjører Askeladden 535 Invader. Båten er styringsvillig, krenger moderat og sier klart fra når bølgene blir for store.

Også i rolig planingsfart fungerer 535 bra, selv om motoren støyer mer enn i noen konkurrenter. Førerposisjonen har fornuftig avstand til ratt og spaker, og setene er justerbare og har noen hendige lommer til småting. Vindskjermen er robust og gir godt ly, men lista på toppen har en tendens til å havne midt i synsfeltet og kan begrense sikten noe.

Tekniske data

Lengde: 5,23 m, Bredde: 2,21 m, Motor: 90 hk Mercury, firetakt, Maks motor: 115 hk, Vekt uten motor: 720 kg, Antall personer: 5, Drivstofftank: 90 l, Toppfart: 35,2, Pris: 254 500 kr.

Produsent: Askeladden Marine AS: www.askeladden.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning