AMT 200 DC

Erfaren fersking

Splitter nye AMT er en spennende liten DC, men den går litt for raskt ut av startgropen.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra førerplass

+ Praktisk interiør

+ Gode sjøegenskaper

- Noe gjenstår på finish

Finske Advanced Marine Technology er nykommer på markedet, men ikke uten erfaring av den grunn. Selskapet har tidligere bygd båter for velkjente Yamarin og er således kjent med båtbyggerfaget.

En viss likhet preger også de to båtmerkene, noe som ikke skjemmer nykommeren: AMT fremstår som en typisk finne i klassen, og vil trolig bite fra seg på det nordiske markedet i tiden som kommer.

I likhet med Nordkapp 610 satser AMT på et småpent miljø om bord, og duker opp med fikse løsninger der det er mulig. Blant annet har 200 DC to smarte trinn på hver side i cockpit som gjør inn- og utstigning enklere, og under lokkene skjuler det seg vask med avløp på styrbord side, samt en kjøleboks på babord side. U-sofaen akter er komfortabel og gir fin sitteplass til seks personer. Ved sofaen er det feste for montering av bord, og en innleggsplate med pute kan gi en fin solseng.

Førerplassen er bra og har testens beste dashbord. Her har man full oversikt over plotter og instrumenter, og ergonomien er god. Dette følges opp på babord side, hvor copilot har god fotstøtte og et velplassert støttehåndtak, samt et låsbart hanskerom. Bra.

AMTs kabin er delikat innredet med puter trukket i off-white tekstil, og under en liten trapp ved luken er det satt av plass til en Porta Potti. Plassen her inne er imidlertid i knappeste laget hvis to voksne vil ligge komfortabelt, og det mangler takluke for lufting og lys.

Litt igjen

AMT's ferske flaggskip består testen, men det er tydelig at finnene vil mer enn de får til denne gangen. Finishen kan bli bedre, og enkelte detaljer virker uferdige. Lukene i sidetrinnene og flere av stuveromslukene er ikke hengslet - en sikker kilde til skranglelyder på sjøen. Førstnevnte faller dessuten raskt ned på dørken under fart. Førerstolene er testens svakeste, noe vi fikk bekreftet da den ene løsnet helt under kjøring.

Da er vi mer fornøyde med kjøreegenskapene i AMT. Finnen viser Yamarin-takter med et lettrimmet og lekent skrog som takler krapp sjø uten problemer. AMT har dessuten et godt grep i sjøen og ingen antydning til kavitasjon i svingene. Skrangling fra interiør og slaglyder i skroget sjenerer noe, men helhetsinntrykket sitter godt: AMT er en fin og trygg kjørebåt for raske familieturer. Og det er nettopp hva denne båten er bygd for.

Tekniske data

Lengde: 6,05 m, Bredde: 2,31 m, Vekt:, 900 kg, Drivstoff: 140 l, Ant. personer: 7, Motor: 150 hk Honda (maks), Toppfart (testmodell): 40 kn, Pris testmodell: Fra 389 000 kr, Pris fra (m. Honda 115 hk): 338 000 kr.

Ekstrautstyr: Bordløsning, teak, porta potti, kokeapparat.

Importør: AS Kellox: www.kellox.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning