Absolute 39

Full fart i svingene

Ønsker du deg en sportscruiser i 40-fotsklassen? Utvalget er stort og konkurransen hard. Absolutes nye 39-foter gjør ikke valget enklere.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God førerplass

+ Fine sjøeegenskaper

+ Toalett og dusj i begge kabiner

- Kostbar

- Litt trangt rundt førerplass

Mange liker denne båtstørrelsen, og vi kan skjønne hvorfor. Her har man både stor uteplass, en rommelig salong og to gode lugarer under dekk, men båten er likevel ikke større enn at den fint kan håndteres av en eller to personer. Motorisert med hekkaggregat blir også motorinstallasjonen enkel og driftsutgiftene ikke astronomiske.

Planløsningen er den samme i mange av modellene, men det finnes forskjeller, ikke minst på detaljnivå. I Absolute 39 finner vi mange smarte detaljer. For eksempel er det egne stuverom til fendere under stolputa. Under her ligger også båtshaken på en fast plass.

Brede trinn opp på begge sider fra badeplattformen og en høy rekke å holde seg i gir også gode plusspoeng. På sydlandsk manér er rekka tett i baugen, men det er ingen umulighet å åpne denne hvis behovet er der.

Motorisert med to Volvo D6-310 stopper loggen på litt over 37 knop. Det er godkjent. Det er det samme som Fairline 40 Targa og tre knop mer enn Astondoa 40 Open med samme motorisering.

Førerplassen er oversiktlig og instrumentbordet har egen plass til plotter, men vi skulle gjerne hatt litt mer plass her. Tiltratt og stol med oppvippbar pute gir gode kjøreforhold. Gasspakene er også fint plassert.

Kjøremaskin

Kjøreegenskapene får langt over godkjent. Skroget sitter som limt i svingene, fritt for unoter, og båten tas like enkelt ut av svingen som den stuper inn. Gøy! Vi lar oss også imponere av akselerasjonen, selv om motorene mangler kompressor. Aboslute 39 kan også leveres med to D4-260, som sikkert gjør en utmerket jobb, men vi er redd de ikke yter skroget rettferdighet.

Under dekk er det en standard planløsning med eierkabin forut og en midtkabin med to enkeltsenger. Toalett med dusj i begge kabiner løfter båten over gjennomsnittet.

Sittegruppa har plass til seks stykker, men ikke til middag. Teknikken og bryterpanelene er skjult bak glassdører, så det ser slett ikke ut som et kontrollrom her nede. I byssa har du det du trenger, og med aggregat om bord er det aldri tomt for strøm.

Klikk.no mener

Absolute 39 byr på mye kjøreglede. Vi liker også at den har detaljer som viser at produsenten vet hva som betyr noe i det daglige båtlivet. Når man også har klart å få plass til to gode lugarer, blir totalen en båt som bør opp på lista over aktuelle kandidater.

Tekniske data

Lengde: 11,3 m, Bredde: 3,95 m, Tankvolum diesel: 2 x 375 l, Tankvolum vann: 235 l, Pris: ca. 3 200 000 kr** For en godt utrustet båt for våre farvann

Frydenbø Båtsenter: www.frydenbobaatsenter.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning