Düsseldorfmessa 2006

115 Elegance: En privat Titanic

115 Elegance minner på mange måter om en privat utgave av Titanic.

Publisert Oppdatert

En av de største severdighetene i utstillingshall seks er 115 Elegance. Drettman-verftets 35 meter lange superyacht er så langt fra en samlebåndbåt man kan komme - til og med krystallglassene er laget på bestilling.

Store søyler, himlinger og trapper med store plattinger gir et inntrykk av fordums storhet og en slags aristokratisk elegance. Mahogni og Sørøst-Asia-inspirerte tekstiler gir på sin side båten et visst feminint preg.

Båten er delt inn i to områder - ett for gjestene og ett privatområde. Privatlivet er i det hele tatt godt ivaretatt; vinduene er nesten litt små, båtens størrelse tatt i betraktning. Dermed blir det mer plass til å slappe av uforstyrret i boblebadet eller få jobbe i fred på kontoret. Litt arbeid må vel til for å besørge løpende utgifter på en båt til over 64 millioner norske kroner.

Selvsagt skal også gjestene har sitt. Her finnes fire gjestekabiner, med til sammen ti senger. Et av rommene er innredet som barnerom, og det er vanskelig ikke å smile ved tanken på våte badedrakter med skitt og grønske på det strøkne designerteppet.

Men kanskje er det mest på flybridgen man ville oppholdt seg i denne båten. To digre sittegrupper og et par enorme solsenger kan gi utekos til et par-tre familier på tur. Et boblebad, en kjempediger flatskjerm og en velutstyrt bar sørger for underholdningen, mens taket gir skygge når sola blir for sterk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning