Undersøkelse: BMW-førere er verst i trafikken

Her er undersøkelsen som bekrefter fordommene dine: BMW-førere oppfører seg verst i trafikken. Prius-eiere er heller ikke gode.

Publisert Oppdatert
Audi- og BMW-førere får ofte en del kritikk for sin aggressive kjørestil, men det blir ofte tilbakevist som fordommer. Men nå foreligger det vitenskapelige beviser for at BMW-førere ofte har en mer aggressiv kjørestil, melder New York Times.
En forsker ved University of California har funnet en interessant sammenheng: Bilførere med en dyr bil har ofte en aggressiv og dårlig kjørestil.

En del av undersøkelsen gikk ut på å notere hvor mange bilførere som stoppet ved en fotgjengerovergang når en fotgjenger prøvde å krysse veien. Akkurat som i Norge må førerne i California stoppe hvis en fotgjenger er på vei over en fotgjengerovergang. Forskerne så også på hvor mange førere som trengte seg foran andre biler i et fireveis kryss.

Alle bilene ble satt inn i en skala fra 1 (billig og gammel) til 5 (en dyr premiumbil, som BMW eller Mercedes). Åtte av ti bilførere oppførte seg riktig i trafikken.

"I studien vår med fotgjengere kjørte ingen av de billige bilene over fotgjengerovergangen. De stoppet alltid når de skulle," sier Paul K. Piff, forsker ved University of California, til New York Times.

"En av de viktigste trendene var at dyre biler stoppet sjeldnere. BMW-førere var verst," sier Piff.

Resultatet viste også at mannlige fører stoppet for fotgjengere sjeldnere enn kvinnelige førere, og at både kvinner og menn stoppet oftere for kvinnelige fotgjengere enn for mannlige.

Men det er ikke bare BMW-førerne som får kritikk i studien. Det viste seg også at førere av Toyota Prius var mer ivrige til å trenge seg forbi andre biler i et kryss enn de fleste andre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning