Større og penere Qashqai

Nå har Nissan vist frem merkets kanskje viktigste modell.

Publisert Oppdatert
Nissan viste frem neste Qashkai på et arrangement i London sist torsdag. Det er solgt to millioner Qashqai siden lanseringen, og nykommeren blir meget viktig for å lokke nye kunder.

Den nye Qashqai vokser en anelse både i lengden og bredden, men den blir også noe lavere. Fronten er mer markert, og hele designet skal føles "skarpere". En del designtrekk, blant annet den V-formede grillen, hentes fra nye X-Trail.

Interiøret får en skikkelig oppdatering, med bedre plass og kvalitetsfølelse. Mykere materialer skal gi mer premiumfølelse. Nissan viser også frem infotainmentsystemet Connect 2, som har navigasjon og internettforbindelse. Nissan Safety Shield har blant annet tretthetsvarsler, dødvinkelovervåking og parkeringshjelp.

Nissan Qashqai skal bli først ut i Europa med konsernets nye Common Alliance Platform, som skal danne grunnlag for 11 Renault-modeller og tre Nissan-biler i 2020.

Kjøperne kan velge mellom en bensinmotor på 1,2 liter og 115 hk og to dieseler på henholdsvis 1,5 liter og 110 hk og 1,6 liter og 130 hk. Den sterkeste dieselmotoren kan fås med Nissans trinnløse CVT-girkaase. Firehjulsdrift blir ekstrautstyr.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning