Polo blir gjerrigere

Det er på tide med en facelift av VW Polo. Blant nyhetene finner vi gjerrigere motorer.

Publisert Oppdatert
Volkswagen Polo får en forsiktig ansiktsløfting for å holde modellen frisk i enda noen år. Designet retter seg inn mot resten av modellprogrammet, med nye LED-lykter og flere nye lakkfarger.

Forandringene er desto større under overflaten. For første gang får VW Polo ta del i samme teknikk som de større modellene, for eksempel elektronisk stillbare støtdempere, adaptiv cruisekontroll og autobrems. Som standard finner du også et system som automatisk bremser bilen etter et sammenstøt for å minske faren for ytterligere skader. Servostyringen er nå elektrisk for å spare drivstoff.

Innvendig får Polo samme infotainmentsystem som i Golf. Det innebærer blant annet en ny trykkskjerm der du kan sveipe og zoome som på smarttelefoner, og en nærhetssensor som aktiverer en del av funksjonene når du nærmer deg systemet med hånden.

VW lover at motorene er opptil 21 prosent gjerrigere enn forgjengerne. Storselgerne er ventet å bli de to 1,2-litersmotorene med turbo. De har 90 og 110 hk. Dessuten kommer det en 1,4-litersmotor med deaktivering av sylindere, og den får 150 hk. Også Polo GTI får en oppdatering, men det drøyer til 2015. På dieselsiden er det nå to nye tresylindrede 1,4-litersmotorer på 75 eller 90 hk.

Den oppdaterte versjonen av Polo kommer til sommeren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning