Over 6000 har bestilt neste Tesla

Elbilen Tesla Model S er en bestselger i Norge. Etterfølgeren blir også populær.

Publisert Oppdatert
Elbilprodusenten Tesla har hatt stor suksess med sin Model S, som toppet bestselgerlisten i Norge i september. Den har også vært populær i hjemlandet USA. Nå ser det ut til at neste modell fra merket, en SUV-lignende elbil med navnet Model X, også kan bli en suksess.

Denne bilen skal første komme i produksjon neste år, men allerede nå har over 6200 personer betalt et depositum på minst 5000 dollar til Tesla, melder Carscoops.com.

Hvor mange av dem som har bestilt grunnversjonen og hvor mange som har sikret seg inngangsbilletten til den dyrere Signature-versjonen er ikke kjent. Tesla har heller ikke kunngjort hvordan fordelingen er mellom de to utgavene med henholdsvis 60 og 85 kWh. Mange av dem som har lagt inn bestilling skal allerede ha en Tesla i garasjen, ved siden av en SUV med konvensjonell drift med forbrenningsmotor.

Prisen for den serieproduserte Model X er ikke kjent, men den skal ligge på omtrent samme nivå som Model S. De to deler mye av teknologien, og er blant annet bygd på samme bunnplate.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning