Nürburgring kan bli amerikansk

Den konkursrammede racerbanen får nye eiere.

Publisert Oppdatert
Den legendariske racerbanen i de tyske Eifel-fjellene har lenge vært tynget av økonomiske problemer. To investorer mente at det var bedre å bygge et kjøpesenter og en berg-og-dal-bane enn å oppgradere parkeringsplassene ved innfarten til turistkjøringen. Og sist høst gikk alt sammen konkurs.

Siden det har det vært lett etter noen som kan kjøpe Ringen. Og det ser ut til at det er et amerikansk investeringsfirma kalt HIG Capital som har det høyeste budet, på nærmere 600 millioner kroner. Ryktene vil også ha det til at HIG har til hensikt å investere ytterligere 200 millioner kroner i Nürburgring.

Men kjøpet er langtfra ferdig eller endelig. Det har eksistert flere interessenter, og det har også gått rykter om at F1-bossen Bernie Ecclestone var interessert. Det viste seg senere å være et PR-triks.. Offisielt er ingenting bekreftet, og HIG Capital, basert i Miami, har hittil brukt sin tyske filial til å registrere enkelte av Nürburgrings ulike virksomheter for å teste regionens konkurransedyktighet. Nå gjenstår det blant annet for EUs byråkrater å godkjenne kjøpet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning