McLaren P1 er utsolgt

Hvis du er interessert i å kjøpe en McLaren P1 må det nok bli en brukt en.

Publisert Oppdatert
Alle de 375 eksemplarere som skal lages av McLaren P1 er solgt. 75 prosent av dem har en eller annen form for spesialutstyr, og dermed havner snittprisen på en slik bil over en million pund, altså nærmere 10 millioner kroner.

Det var bare et tidsspørsmål hvor fort P1 ville bli utsolgt, for produksjonen er i gang, og tolv biler er levert.

Med den store interessen som bilen har vekket kan man spørre seg hvorfor McLaren ikke drar mer nytte av de enorme utviklingskostnadene og selger flere biler. Men det er ganske enkelt hensynet til de 375 blivende eierne av bilen at serien er så liten. En liten serie gjør bilen unik, og dermed begrenser man et eventuelt verditap før verdien trolig øker igjen.

Det er nettopp verditapet kjøperne gjerne vil unngå, for prislappen i seg selv bekymrer ikke kjøperne. Det kan vi se av at 75 prosent av de bestilte bilene er skreddersydd etter kundens personlige ønsker.

For noen uker siden kunngjorde McLaren de offisielle ytelsestallene for P1. Akselerasjonen fra null til 100 km/t går på 2,8 sekunder.

McLaren P1 har en 3,8-liters V8-motor som sammen med en elektromotor leverer 916 hk og 900 Nm. Den kan kjøres 11 km bare på strøm, og forbruket for blandet kjøring er oppgitt til 0,83 liter per mil. Men da skal vi huske at målesyklusen for hybrider er mye "snillere" enn for andre biler.
Takket være keramiske bremser kan McLaren P1 bremse fra 100 km/t til null på 30,2 meter.

Det er ikke helt umulig å kjøpe en ny McLaren P1. Ifølge McLaren er det enkelte kunder som av ulike grunner velger å avbestille bilen før den er ferdig og levert. Så det er bare å sette seg på ventelisten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning