Hyundai kutter ut sigarettenneren

Hyundai monterer USB-kontakt i stedet for sigarettenner.

Publisert Oppdatert
Den sørkoreanske bilprodusenten Hyundai har kunngjort at alle biler som skal selges innenlands i Sør-Korea skal ha USB-kontakt i stedet for sigarettenneren.

En undersøkelse viser at de fleste bileiere i landet bruker strømuttakene i bilen til å lade elektroniske dingser med, melder britiske The Telegraph. Derfor ville Hyundai gjøre det enklere ved å tilby USB-inngang på strømtilførselen.

- Vi er den første bilprodusenten i verden som gjennomfører denne forandringen, sier en talsmann fra Hyundai til The Telegraph. - Vi vil også foreta undersøkelser i andre land for å se om vi skal gjøre det samme på flere markeder.

Røyking er på vei ut i flere land, på grunn av helsefaren og høyere kostnader. Men andelen røykere er omtrent like stor i Sør-Korea som i andre industriland - 22,9 prosent, mot 21,4 prosent i hele OECD.

Sør-Korea innførte en streng lov som forbyr røyking på offentlige steder i juli i år, med bøter på rundt 500 kroner for enkeltpersoner og opptil 25 000 kroner for butikker og restauranter som ikke følger loven.

Ifølge Hyundai vil askebegeret i bilen fortsatt være på plass, og røykere skal kunne kjøpe sigarettennere med USB-kabel hvis de vil.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning