Første nye Saab på to år ferdig

Det er igjen liv i Saab-fabrikken etter konkursen i 2011.

Publisert Oppdatert
Det er igjen aktivitet i Saab-fabrikken i Trollhättan. Den første forsiktig ansiktsløftede versjonen av den gamle Saab 9-3 stod ferdig i går. Men det er ennå ikke snakk om serieproduksjon, skriver Sveriges Radio.

Bilene som blir laget nå er ikke tenkt å skulle selges, men produseres for å starte hele produksjonskjeden og se at den fungerer. Det er eieren, det Hong Kong-baserte firmaet National Electric Vehicle Sweden (NEVS), som har finansiert oppstarten.

- I dag har vi fått den første bilen i den første prøveserien ferdigmontert. Det kommer flere, og denne bilen har ikke alle komponentene som skal monteres i den første bilen vi skal serieprodusere, sier NEVS' pressesjef Mikael Östlund til Sveriges Radio.

Det er mer enn to år siden det sist ble produsert Saab-biler i Trollhättan. Etter hvert skal bilen komme med elektrisk drift, men det blir tidligst om et års tid. I mellomtiden skal bilen lages med konvensjonelle forbrenningsmotorer.

NEVS er ikke ferdig med å inngå avtaler med alle underleverandørene, og kan ikke avsløre når den "egentlige" serieproduksjonen kommer i gang.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning