Første bilde av neste Audi TT

Audi har sendt ut et mørkt bilde av det som blir neste TT.

Publisert Oppdatert
Det er bare et par dager igjen til Audi skal presentere sin tredje helt nye generasjon av TT. Før har vi fått se detaljer av interiøret og flere spionbilder, men endelig viser Audi også et bilde av hele bilen. Det var ganske mørkt, men med litt Photoshop har vi lyst det opp litt.

Fra de tidligere designskissene vet vi at linjene er skjerpet på den nye TT. Tredje generasjon får omtrent samme ytre mål som den nåværende bilen, og så å si all teknikken er hentet fra VWs allsidige MQB-plattform.

MQB-plattformen har en større andel av høyfast stål og aluminium, og det bør bety at vekten er senket på den nye TT. Kanskje vil vi også få se et tak av karbonfiber, men det kan tenkes at Audi sparer den finessen til femsylindrede TT RS, som trolig vises i 2015. Den vil få en toppeffekt rundt 370 hk for å kunne konkurrere med biler som Mercedes CLA 45 AMG.

Akkurat som for andre sportsbiler fra VAG er det den toliters bensinturboen ES888 som blir volummodellen, med opptil 230 hk. En innstegsmodell med 1,8 T og rundt 180 hk er også å vente, sammen med en dieselmodell med rundt 180 hk. En TTS ligger lenger frem i tid, og der kan vi regne med omtrent 300 hk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning