Første bilde av Bentleys SUV

Bentley skal lage en helt ny SUV-modell, og nå har vi fått det første offisielle bildet.

Publisert Oppdatert
Beskjeden om at Bentley skal lage en SUV har skapt blandede følelser blant bilentusiaster. Det var på bilutstillingen i Geneve i 2013 at merket kunngjorde sine planer om å "ta en Cayenne" og lansere en stor firehjulstrekker.

Nå har Bentley gitt oss det første offisielle bildet av den nye modellen i produksjonsferdig stand. Designet er nedtonet og betydelig mykere enn på konseptbilen Exp 9F.

Bildet viser bare fronten, men vi kan i hvert fall se de runde lyktene og den klassiske Bentley-grillen. Den nye SUV-en, som foreløpig ikke har noe offisielt navn, skal være en "ekte Bentley", og kjøperne skal kunne nyte luksus, ytelser, kvalitet og håndverk som i en hvilken som helst annen Bentley.

Målet er å skape et helt nytt segment på SUV-markedet, for kunder som ikke synes at Range Rover er unik nok. Bentley ser heller ikke altfor nøye på miljøegenskapene - SUV-en skal bli sterkest på markedet, og slik det ser ut nå får den heller ingen dieselmotor, fordi det ikke er populært på de markedene der salget av denne bilen vil være størst: Kina, USA og Russland.

Først to år etter lanseringen kommer bilen som ladehybrid med en elektrisk rekkevidde på fire mil.
Bentley skal ha fått over 2000 bestillinger på bilen, og salgsmålet ligger på 3000 biler i året.
Den nye SUV-en er ventet i salg i 2016.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning